Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Yemeklik Yağlar  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Orkide 

Orkide’nin Tekirdağ fabrikası deneme üretimine başladı, açılış 2014’te

İZMİR -Türkiye sıvı yağ sektörünün lideri Orkide, Tekirdağ’da yaklaşık 70 milyon dolarlık yatırımla Avrupa’nın en modern ve en ileri teknolojiye sahip sıvı yağ tesisini kurdu.
 
Deneme üretiminin başladığı fabrika 2014 yılında açılacak. Orkide, Türkiye’nin ilk ve en büyük sıvı yağ tesisi Tekirdağ fabrikasında, ham maddeyi üreticiden alıp işleyerek rafine edecek ve ihtiyacı olan enerjiyi de kendi üretecek.

Küçükbay Grup şirketlerinden Reka Bitkisel Yağlar San ve Ticaret A.Ş. tarafından 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 150 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Orkide’nin Tekirdağ fabrikası, günlük 1500 ton çekirdek kırma ve 850 ton ham yağ işleme kapasitesine sahip olacak. Bölgedeki üreticiden sadece ayçiçeği değil, buğday, kanola ve çeltik alımı da yapacak olan yeni tesis, yöredeki çiftçiler için de önemli bir seçenek oluşturacak. Türkiye’de malı üreticiden alıp, işleyerek rafine eden ilk entegre tesisi kuracak olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Üreticiden alınan ürünü, son teknolojiye sahip sistemlerle kırıp yağ elde edeceğiz. Ayçiçeğinden çıkan yüzde 40-45 oranındaki yağdan geriye kalan küspe ile fabrikanın ihtiyacı olan enerjiyi elde edecek büyük ve güçlü bir altyapı kuruldu. Lüleburgaz’da 40 dönümlük bir alanda toplama ve depolama tesisi de hazır bulunuyor. Ülkemiz için yağ sektöründe çığır açacak bir oluşum. Yağ üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri ile rekabet şansımız artacak." dedi.

Ahmet Küçükbay, 70 milyon dolarlık bir yatırımla Avrupa’nın en modern ve en ileri teknolojisine sahip tesislerinden biri olma özelliğini taşıyan Tekirdağ’daki fabrikanın, dünyanın yağ devi olarak görülen Ukrayna ve Rusya’daki fabrikalarla yarışır düzeyde olduğunu kaydetti. Çekirdek kırma ve deneme üretimi yapılan, 2014’te tam kapasite çalışmaya başlayacak olan tesis, Orkide’nin yağ üretiminde ve ihracatında önemli artış kaydetmesini sağlayacak. Ayrıca Türkiye’nin dünya sıvı yağ pazarında daha çok adının geçmesini sağlayacak. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: sıvı yağ , Orkide
Link: Orkide’nin Tekirdağ fabrikası deneme üretimine başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız