Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Kırmızı Et, Ürünleri  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Namet'in ihracatta yeni hedefi Rusya ve Belarus

Bu yıl içinde Maret'i 75 milyon dolara satın alan Namet Gıda, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında yükselişini sürdürürken, ihracat pazarlarına Rusya ve Belarus’u da eklemeyi planlıyor.

KOCAELİ - Geçtiğimiz aylarda Maret’i 75 milyon dolara satın alan Namet Gıda AŞ, 2014 yılını yüzde 10’un üzerinde bir büyüme ile kapatmayı hedefl iyor. Son zamanlarda ihracata odaklanan; Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Irak gibi büyük rağbet gördüğü Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri, Kıbrıs, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde de önemli bir yükseliş trendi yakalayan Namet, kısa süre sonra Rusya ve Belarus’a da ihracat yapmaya başlayacak.

Sektöre kaliteli hammadde sağlamanın yanı sıra güçlü bir marka şemsiyesi altında mamuller sunmayı hedefl ediklerini belirten Namet Yönetim Kurulu Başkanı N.Tarık Kayar, bu amacı gerçekleştirmek amacıyla 2005 yılında 76 yıllık bir deneyimi olan Namet’i bünyelerine kattıklarını belirtti. 4 kuşaktır et işiyle uğraştıklarını, aile şirketlerinin ömürlerinin kısa olduğu Türkiye’de başarı sürekliliğini sağladıklarını vurgulayan Kayar, "Şirketimizin başarısının temelinde, sektörel uzmanlık, teknolojik yatırımlar, yüksek standartlardaki ürün kalitesi ve tüketiciye her zaman en iyiyi ve en güzeli sunma çabası yatıyor. Ticari faaliyetlerine 4 nesil önce başlayan Kayar ailesi, 1950 yılında kolektif bir şirket olarak Kayarlar Et’i kurdu ve kısa zamanda bu şirketi sektörün lider et üreticisi haline getirdi. 2005 yılında Namet’i bünyemize kattık. Kayar ailesinin çizdiği vizyonla, sektörün her alanında lider olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Namet, üretimini 68 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında devreye alınan 34 bin 600 metrekare kapalı alana sahip Çayırova tesislerinde gerçekleştiriyor. Namet, açılışından bu yana fabrikasına 15 milyon doların üzerinde ek yatırım yaptı” şeklinde konuştu.
 
 
 
4 ana grupta ürün sunuyor

Namet’in tüketicilere taze et ürünleri, şarküteri ürünleri, dondurulmuş ürünler ve ileri işlenmiş ürünler olmak üzere dört ana grupta mamul sunduğunu söyleyen Kayar, üretim tesislerinin yılda tek vardiyada 25 bin ton kemiksiz et işleme, 15 bin ton şarküteri, 5 bin ton donuk köfte ve burger, 5 bin ton ileri işlenmiş ürün üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Kalite anlamında, kendi sofralarına koyamayacakları hiçbir ürünü pazara sunmadıklarını açıklayan Kayar, "Namet Çayırova Fabrikamız ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, IFS V6, BRC V6, FSSC 22000 kalite ve gıda güvenliği sistemi belgeleri ile TSE ürün ve hizmet yeterlilik belgelerine sahiptir. Üretim proseslerinde bu standartlar uygulanıyor. Şarküteri ürünlerinin çoğunda dilimleme ve paketleme işlemleri el değmeden gerçekleştiriliyor. Şirketimizin ayrıca Türk Standartları Enstitüsü’nden onaylı helal sertifikası bulunmaktadır" dedi.

İhracatın artık daha fazla odaklandıkları konu olduğunu kaydeden Kayar, “Halihazırda, Türk Cumhuriyetleri, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Irak, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerine ihracat yapmaktayız. Dünya standartlarına uygun bir şekilde üretim yapıyor olmamız, sahip olduğumuz helal sertifikası, mamullerimizin bölge insanının damak tadına uygunluğu, Ortadoğu ülkelerinin Namet ürünlerine olan ilgisini her geçen gün artırıyor.Yakın zamanda, Kazakistan, Belarus ve Rusya’ya da ihracat yapmayı hedefl iyoruz” şeklinde konuştu.

Stratejik hamlelerimiz sürecek

Maret’i 75 milyon dolara satın aldıkları bilgisini veren Kayar, “2013’te satın aldığımız Şanlıurfa Entegre Besi ve Et tesislerine toplamda 20 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Bu tesis 740 bin metrekare açık alan üzerine kurulu. Besi çiftliğinin bulundurabilirlik kapasitesi 22 bin, yıllık yetiştirme kapasitesi 30 bin büyükbaş hayvan. Ayrıca tesis bünyesinde yeter uzaklıkta 2 bin 200 baş kapasiteli karantina işletmesi mevcut. Tesisin kesimhanesi ise, günde 2 bin 500 adet küçükbaş ve 350 adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip” dedi. 2013 yılında hedefl erine ulaştıklarını belirten Kayar,”Yeni yatırımlar ve stratejik hamlelerle sektördeki ilerleyişimizi ileriki dönemlerde de sürdüreceğiz. Bu yıl sonu itibariyle, yüzde 10’un üzerinde bir büyüme gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kaliteli ve yenilikçi ürünlerle tüketicilerimizle buluşarak, onların ilk sırada tercih ettikleri markalardan bir olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Namet, ihracat, hedef, Namet Gıda, Tarık Kayar, Kayarlar
Link: Namet'in ihracatta yeni hedefi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız