Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  KurutulmuşGıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Türk kuru meyvelerini dünyaya ünlü cerrah Dr. Öz tanıtacak, mehmet öz 

Türk kuru meyvelerini dünyaya ünlü cerrah Dr. Öz tanıtacak

Türkiye kuru meyve sektörü, dünyaca ünlü kalp ve damar cerrahı Dr. Mehmet Öz ile tanıtım atağına kalkıyor. Türkiye’nin dünya dış ticaretinde lider olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin yanı sıra Antep fıstığının dünya genelinde daha fazla tüketilmesi amacıyla 2012 Kasım ayında kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG), dünyaca ünlü Türk doktoru Öz ile tanıtım atağına kalkıyor.
 
KMTG, sektörün duayenlerinden Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça’nın girişimiyle Dr. Öz ile temasa geçti. KMTG’nin ABD’de bulunan üyeleri Osman Öz ve Birol Celep, Dr. Öz’e tanıtım atağında işbirliği teklifinde bulundu. Olumlu yaklaşan Mehmet Öz, temmuz ayında Türkiye’ye gelecek ve kuru meyve tanıtımı konusunda yol haritası çıkarılacak. Kuru meyve ürünlerinin insan sağlığına faydaları ve katkıları temalı bir çalışma başlatılacak.

Dr. Öz’ün, dünya genelinde sağlıklı yaşama önem veren yüz milyonlarca insanın tüketim tercihlerini değiştirebilecek yönlendirici bir gücü olduğuna işaret eden KMTG Başkanı Eli Alharal, “Bu gücü, son derece sağlıklı ürünler olan ülkemiz kuru meyvelerinin tanıtımı ve tüketimini arttırmak için kullanacağız.” dedi. Tanıtımlarda Öz’ün yer almasının Türkiye’nin kuru meyve üretim ve ihracatına büyük bir ivme kazandıracağını ifade eden Alharal, şöyle devam etti: “Dr. Mehmet Öz’ün sağlıklı yaşam tavsiyeleri, tüm dünyada yüz milyonlarca insan üzerinde etkili oluyor ve yankı buluyor. Dünya genelinde sağlıklı yaşam, yükselen değer. Dr. Öz ise dünya genelinde sağlık alanında en popüler isimlerin başında geliyor. KMTG olarak Çin, Japonya, Hindistan, Endonezya ve Brezilya gibi kuru meyve tüketiminin nispeten az olduğu pazarlarda yapacağımız tanıtım çalışmalarında Dr. Öz’ün yer alması, bizim için destekleyici ve motive edici güç olacak.”

Türkiye’nin 2012 yılında kuru meyve ürünleri ihracatından 1,4 milyar dolar net döviz girdisi sağladığını kaydeden Alharal, “Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi içinde, kuru meyve sektörünün 3 milyar dolarlık bir pay hedefi var. KMTG’nin, hedef pazarlarda yapacağı tanıtım çalışmalarıyla kuru meyve sektörümüzün ihracat hedefini aşacağını ve 4 milyar dolara ulaşacağını umuyoruz.” diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türk kuru meyvelerini dünyaya ünlü cerrah Dr. Öz tanıtacak
Link: Türk kuru meyvelerini dünyaya ünlü cerrah Dr. Öz tanıtacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız