Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Makarna »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

2 Milyon Tavuğu Kafeslerden Kurtaran Barilla’ya Bir Kez Daha İyi Yumurta Ödülü

Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı.


Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı.

Tüm dünyada yumurtalı makarna serileri olan Emiliane ve La Collezione ile büyük beğeni toplayan dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlerin değerlendirildiği, CIWF (Compassion in World Farming / Dünya Çiftçiliği İçin Duyarlılık) tarafından verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü art arda ikinci kez kazanmayı başardı.
Barilla, her yıl sadece makarnalar için değil bisküvi gibi yumurtalı diğer gıdalar için milyonlarca yumurta kullanıyor. Barilla’nın bu kullanımdaki birincil prensibi ise tavuk çiftliklerinde kafeslerde ya da geleneksel yöntemlerle tel kafesler içinde yetiştirilen tavukların yumurtalarını değil doğal ortamlarında serbest dolaşan tavukların yumurtalarını kullanmak.

2011 yılında Mulino Blanco ve Pavesi markalarıyla ödülü kazanan Barilla bu yıl da Emiliane ve La Collezione markaları ile ödülün sahibi oldu. Ancak bu başarının altında tam anlamıyla sürdürülebilirliğe adanmış bir üretim tarzı yatıyor. Barilla’nın farklı vizyonuyla geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı.

Dünyanın en itibarlı tarım, gıda ve çiftlik hayvanları haklarını savunan kuruluşlarından olan İngiltere merkezli CIWF, 1967 yılında kurulmuş ve yumurta dâhil olmak üzere tüm çiftlik hayvanlarından elde edilen gıda ürünlerinin doğal ortamlarından elde edilmesi için uğraş veren ve bu hayvanlara üretim adına eziyet çektirilmesini önlemeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 2 Milyon Tavuk, Kafes, Barilla, İyi Yumurta Ödülü
Link: 2 Milyon Tavuğu Kafeslerden Kurtaran Barilla’ya Bir Kez Daha İyi Yumurta Ödülü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız