Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Makarna »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

Nuh'un Ankara Makarnası, Çin’de pirincin tahtına göz dikti

Türkiye makarna pazarından yüzde 32 pay aldıklarını belirten Nuh’un Ankara Makarnası Genel Müdür Yardımcısı Feridun Haboğlu, ihracatta da iyi bir performans sergilediklerini söyledi.


ANKARA - Türkiye makarna pazarından yüzde 32 pay aldıklarını belirten Nuh’un Ankara Makarnası Genel Müdür Yardımcısı Feridun Haboğlu, ihracatta da iyi bir performans sergilediklerini söyledi. Çin’de pirincin tahtına göz diktiklerini sözlerine ekleyen Haboğlu, bir sonraki hedeflerinin de Japonya olduğunu dikkat çekti. Haboğlu, 2011’de 196 milyon lira olan ciroyu, 2012’de ihracat dahil 235 milyon lira civarında olmasını beklediklerini açıkladı.

“Yeni yatırım kararı aldık”

Türk makarna markalarının genellikle Afrika, Asya ve Orta Doğu’ya ihracat yaptığına dikkat çeken Haboğlu, Nuh’un Ankara Makarnasının yeni pazar olarak Avrupa, Çin ve Japonya’ya ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi. Büyümede gösterdikleri başarıyı kalitelerine borçlu olduklarını belirten Feridun Haboğlu, ihracattaki hızlı artışın da etkisiyle 2012 yılını çok başarılı geçirdiklerini söyledi.

Bunda dünya genelinde dayanıklı gıda maddelerini stoklama eğilimindeki artışın da etkili olduğunu belirten Haboğlu, “İhracatımız 30 bin tonu geçti. Önümüzdeki yıl bunu en az yüzde 50 artırmak istiyoruz. İç pazardaki hedefimizi gerçekleştirebilmek için yeni yatırım kararı aldık. Kapasitemizi bir yıl içinde 40 bin ton arttırmayı düşünüyoruz. Klasik makarna dışında değişik makarna çeşitlerine önümüzdeki süreçte yatırım yapacağız” diye konuştu. Feridun Haboğlu, Nuh'un Ankara Makarnası olarak Ankara’ya çok şey kattıklarını düşündüklerini, 450 kişi istihdam ettiklerini dile getirerek “Ankara’nın en çok ihracat yapan 10 firmasından biriyiz” dedi.

“Çin’e adım attık”

Çin’in geleneksel tüketim maddesi pirinçle rekabette zorlanmalarına karşın pazara adım attıklarını belirten Haboğlu, bundan sonraki hedef pazar olarak ise son yıllarda makarna tüketimi giderek artan Japonya’yı seçtiklerini anlattı. Avrupa’da makarnada 20 bin tonluk kota bulunduğunu ve kotayı Eylül ayında dolduğunu ifade eden Haboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Makarna Sanayicileri Derneği Avrupa'daki makarna kotasının yükseltilmesi için mücadele ediyor. Amerika üreticisini korumak için ithalatı yasakladı. Hukuksal sorunları aştıktan sonra Amerika’ya da makarna satmaya başlayacağız. Bu ülkeler kendilerini koruyorlar ama ülkemizde maliyetin altında satış yapıyorlar.”

“Makarnacılar yüzde 50 kapasite ile çalışıyor”

Türkiye’de makarna üreticilerinin 2 milyon tonluk üretim kapasitesinin yüzde 51’ini kullandığını söyleyen Haboğlu, maliyetin altında satış yapan rakiplerin yurt dışında da rekabet güçlerini azalttığını bildirdi. Haboğlu, rekabetin fiyatla değil kalite ile yaşanması gerektiğinin altını çizdi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Nuh, Ankara Makarnası, Çin, pirinç
Link: Nuh'un Ankara Makarnası, Çin’de pirincin tahtına göz dikti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız