Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Makarna »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Makarnada dev ortaklık

Türkiye gıda sektöründe yeni bir ortaklık doğuyor. 64 yıllık makarnacı Nuh'un Ankara Makarnası ile Japon gıda devi Nisshin Foods ve Marubeni Corporation, Türkiye'nin en büyük makarna fabrikasını kurmak üzere ortak bir girişim kurma kararı aldı.

Nisshin Foods Türkiye'ye Ülker'le birlikte Makarneks markasıyla girmişti. Japon sanayi devi Marubeni Corporation da geçtiğimiz hafta Sabancı Holding'e bağlı Temsa ile ortak olma kararı almıştı.

Rekabet Kurulu'nda yer alan duyuruya göre Nisshin Foods, Nuh’un Ankara Makarnası ve Marubeni Corporation arasında ortak girişim kurulması yönünde bir başvuru yapıldı.

EN BÜYÜK FABRİKAYI YAPACAKLAR

Edinilen bilgiye göre üç ortak Türkiye'nin en büyük makarna fabrikasını inşa edecek. Bu fabrikada klasik makarna yanında yurtdışına noddle ihracatı için erişte üretimine de ağırlık verilecek. Fabrkanın Ankara'da kurulması planlanıyor. Yeni kurulacak fabrikanın özellikle ihracata ağırlık vermesi hedefleniyor.


Nuh'un Ankara Makarnası'nın ortakları arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da buluınuyor.

Nuh'un Ankara Makarnası, temelleri 1950 yılına kadar giden bir firma. Ulus Rüzgarlı sokakta 6 tonluk bir kapasite ile başlayan üretim gelinen noktada Sincan'daki dev fabrikada ayda 16 bin ton makarnalık irmik üretimi ve 15 bin 600 ton makarna üretimi ile devam ediyor. Türkiye'nin en büyük, dünyanın da üçüncü büyüğü olan bu fabrikadaki üretim 35 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

Japon gıda devi Nisshin Foods ise adını Ülker'le ortak yarattığı çabuk erişte markası Makarneks ile duyurdu. Ülker ile Nisshin Foods arasında 80 milyon liralık bir ortaklık kurulurken, ikili bir yılda 30 milyon paket makarna satmayı hedefliyor.

BİR HAFTADA İKİNCİ YATIRIM
 
Japon sanayi devi Marubeni Corporation ise 156 yıllık bir firma. 100 milyar doları aşan cirosu ile dikkat çeken firmanın 4 bin çalışanı bulunuyor.

Marubeni, geçtiğimiz hafta Sabancı Holding'e ait Temsa İş Makinaları'na yaptığı ortaklık ile gündeme gelmişti. Konu ile ilgili olarak Rekabet Kurulu'nda yer alan duyuruya göre, Temsa Global'in kontrolü altında bulunan Temsa İş Makinaları'nın ortak kontrolünün Marubeni Corporation tarafından devralınmasına ilişkin bir başvuru yapıldı. Rekabet Kurulu'nun gerekli onayları vermesi halinde Temsa İş Makinaları'nda iki firma ortak olacak.

Türkiye'deki çalışmalarına 1965 yılında başlayan Marubeni, Marmaray projesi içerisinde de yer aldı. Komatsu inşaat makinelerini Temsa ile birlikte pazarlayan şirket, Erdemir, İşdemir, Karademir gibi demir-çelik fabrikalarıyla ortak projeler gerçekleştiriyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: makarna, Marubeni Corporation, Nisshin Foods, Nuh'un Ankara Makarnası, rifat hisarcıklıoğlu, Ülker
Link: Makarnada dev ortaklık




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız