Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Fast Food »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Dönerin gücü

Monte Carlo’da 1’inci olamadı ama dünyaya açılma iddiasını sürdürüyor.

ULUSLARARASI danışmanlık ve denetim şirketi EY’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Baydöner’in kurucuları Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer, döneri ‘uluslararası bir fast food’ zincirine dönüştürmek için, ortaklık görüşmelerine başladı. Halen yerli ve yabancı birçok adayla görüştüklerini belirten Levent Yılmaz, “Şu anda adaylardan teklif alma aşamasındayız. Yılsonuna kadar stratejik bir ortakla anlaşmayı planlıyoruz. Döner her pazarda fast food zincirlerinin en önemli rakibi. Dolayısıyla uluslararası arenada önü açık. Stratejik ortağımızla birlikte 10 yılda 50 ülkede binlerce şube açmayı hedefliyoruz” dedi.

Feridun Tuncer ise, “Başta EY’nin ‘Yılın Girişimcisi’ yarışması olmak üzere uluslararası tüm temaslarımızda ‘döner’in gücünü görüyoruz. Döner bugüne kadar dünyada müthiş bir yol almış ama markalaşamamış. Gurbetçilerimiz döneri dünyada bir yere getirmiş artık bunu markalaştırmak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.


100 BİN DÖNERCİ

Baydöner’in davetlisi olarak katıldığımız EY’nin geçen hafta sonu Monte Carlo’da düzenlenen Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında da dönere olan ilgiyi bir kez daha gördüklerini kaydeden Feridun Tuncer, “Hem jürinin hem de diğer adayların bize olan ilgisi, daha doğrusu dönere ilgisi, yurtdışına açılma inancımızı artırdı. Türkiye eğer dünyaya bir yiyecek markası kazandıracaksa bu dönerdir” dedi. Baydöner’in diğer kurucu ortağı Levent Yılmaz da, Avrupa’da 30 bin, Türkiye’de 20 binin üzerinde döner satılan restoran ya da büfe olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Tüm dünyada bu rakamın 100 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. En büyük fast food zincirlerinden birinin 35-40 bin şubesinin olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla döner şimdiden en büyük zincir.”

En sağlıklı kırmızı et

DÖNERİN hali hazırda global olarak en çok bilinen yiyecekler arasında olsa da her yerde farklı bir standart ve tatta müşteriye ulaştığını kaydeden Levent Yılmaz, “Bizim yapmak istediğimiz, döneri aynı standart ve tatta tüketiciye ulaştırmak. Şu ana kadar 5’i yurtdışında olan 80 şubemizde aynı tadı ve standardı müşterilerimize sunduk. Geliştirdiğimiz iş modeli ile sadece kırmızı et, soğan, karabiber ve tuz ile hazırladığımız dönerimizi tüm dünyada satabiliriz. Hazırlanış ve pişirme yöntemi ile en sağlıklı kırmızı et” şeklinde konuştu.

7-8 farklı döner geliştiriyoruz


Ferİdun Tuncer, “Yeni konseptte şubemizin ilkini önümüzdeki hafta İzmir’de açacağız. Bu konseptte biraz daha hızlı bir servisimiz olacak. Menümüzde 7-8 çeşit döner olacak. İstanbul’da bir yılda bu konseptte 30 şube açacağız. Bu yıl sonuna kadar 100, 2015’te de 150 şubeye çıkmayı planlıyoruz.”

2014’ün birincisi Hintli bankacı

BU yıl EY Dünya Yılın Girişimcisi Yarışması’nda ödülü Hintli bankacı Uday Kotak aldı. Hindistan’ın en büyük 5 bankası arasında yer alan Kotak Mahindra Bank’ın kurucusu Uday Kotak, 10 yılda bankanın varlıklarını 25 kat, cirosunu 30 kat artırdı. Kotak, oldukça sıkı regüle edilen Hindistan pazarında, topluma katkı sağlayan bir bankacılık modeli geliştirdi. Bu modelle şirketlerin büyümesine odaklandı.

Çocuk gibi ders çalıştık

Bu yıl EY Dünya Girişimcilik Ödülü için 51 ülkeden 60 girişimci yarıştı. 10 binin üzerinde başvuru sahibinin arasından seçilen bu 60 girişimci geçen hafta sonu Monte Carlo’da 4 günlük bir etkinlik kapsamında 11 kişilik jürinin karşısına çıktı. Türkiye’yi temsil eden Baydöner’in kurucuları Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer, “3 ay boyunca adeta çocuk gibi ders çalıştık. Buraya gelen her girişimciden de aynı şeyi duyduk. Onlar da çok sıkı hazırlanmış. Elbette birinci olup dönmeyi isterdik. Ancak Türkiye’deki elemelerden başlayıp bugüne kadar bu yarışmaya katılmış olmanın bize çok önemli bir deneyim kazandırdığını ve Monte Carlo’da hem ülkemizin hem de dönerin tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dönerin gücü
Link: Dönerin gücü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız