Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  DondurulmuşGıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

Dubai gıda fuarında Türkiye rüzgârı

 
 
DUBAİ (CİHAN)- Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) finans merkezi Dubai’de bugün açılan uluslararası gıda fuarında Türkiye rüzgârı esti.

Dünyanın değişik ülkelerinden gıda sektöründe söz sahibi firmaların stant açtığı fuara Türkiye, temsilciliklerle birlikte 200 dolayında firmayla katılıyor.

Gıda alanında değişik alanlarda faaliyet gösteren Türk firmaları fuar merkezinde kendilerine ayrılan özel alanda kurdukları stantlarda ürünlerini sergiliyor.

Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dubai Gıda Fuarı’na katılan Türk firmalarına ziyaret etti. Beraberindeki milletvekilleriyle fuar merkezine gelen Bakan Eker, Türk firmalarını tek tek ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Bakan Eker’e olan ilgi ise büyük oldu. Türk ve yabancı Arap katılımcılar Bakan Eker’le bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

Fuar ziyareti sonrasında Türk basınına konuşan Bakan Eker, gördüğü katılım tablosundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Eker “Gezdiğim Türk firmaları stantlarında olağanüstü bir hareketlilik var. Yoğun bir iş ilişkisinin olduğuna tanıklık ettik. Temsilcilikler dışında stant açan 162 Türk firması var.” dedi.

Gıda ve içecek sektörünün kendileri için önem arz ettiğini dile getiren Bakan Eker “2012’de çoğunluğunu gıda ürünlerinin oluşturduğu 16 milyar dolarlık ihracatımız var.” diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Türk işadamları ise Dubai Gıda Fuarı’ndan olan beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyledi. İşadamı Abdurrahman Karahan, “Şu anda Dubai gıda fuarındayız. Firma olarak sekiz senedir bu fuara katılıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerle ülkemiz tanıtmaya geldik.” dedi. İşadamı Kadir Büyükevci ise “Bu fuara beşinci kez katılıyoruz. Potansiyeli çok olan bir fuar. Orta doğu pazarına açılmada fırsat veren bir fuar. Fuarın daha ilk gününde büyük ilgi görmeye başladık.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Ekleme Tarihi
26.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Dubai gıda fuarında Türkiye rüzgârı
Link: Dubai gıda fuarında Türkiye rüzgârı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız