Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Ambalaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Ambalajlı zeytinyağı ihracatı 30 bin ton oldu

Türk zeytinyağında ambalajlı ihracat, birkaç yılda 12-13 bin tonlardan 30 bin ton seviyesine yükseldi.
 
BALIKESİR - İncir, Üzüm, Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri (TARİŞ) Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, "Türk zeytinyağında ambalajlı ihracat, birkaç yılda 12-13 bin tonlardan 30 bin ton seviyesine yükseldi" dedi.

Edremit Ziraat Odasını ziyaret eden Çetin, Türk zeytinyağında markalı ve ambalajlı ihracatın giderek arttığını ve ürünlerin dünya pazarlarında daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

Markanın tüketiciye verilen bir taahhüt gibi olduğunu vurgulayan Çetin, "Markalaşırsanız aranır bir ürün olursunuz. Sizi ararlar, rafta o markayı ararlar. O bakımdan öncelikle markalaşmak, Türk markalarının dünya piyasalarında tanınırlığının artması ve yaygınlaşması önemlidir" ifadesini kullandı.

Zeytinyağı üretiminde ihracatın önemine değinen Çetin, şöyle devam etti:

"Türk zeytinyağında ambalajlı ihracat, birkaç yılda 12-13 bin tonlardan 30 bin ton seviyesine yükseldi. Bu, Türk zeytinyağı için önemli bir gelişmedir ama bir İtalya seviyesine ulaşmamız çok zaman isteyecektir. 450-500 bin tonluk ihracat hedefine ulaşmamız pek kolay olmaz ama gayret edersek markalaşırsak neden olmasın. Çünkü bu pazarlara ulaşmanın yegane temeli, tamamen markalaşmadır."

Sağlık bakımından iç piyasada zeytinyağı tüketiminin ilk sırada bulunması gerektiğini dile getiren Çetin, Türk halkının, zeytinyağına daha fazla ve rahat ulaşmasının sağlanmasının önemli olduğunu bildirdi.

Zeytinyağının iç piyasada vatandaşlar tarafından yeterince tanınmamasının önemli bir eksiklik olarak dikkati çektiğini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Türk tüketicisinin zeytinyağını tanımasını sağlamak için kamu spotu niteliğinde reklamlar hazırlıyor, söylemler geliştiriyoruz. Çünkü zeytinyağı bir meyve suyudur. Her bölgede farklı karakterlerde ortaya çıkan karakterin ortaya konulması da zeytinyağının etiketiyle daha doğrusu nüfus kağıdıyla anlaşılır. Yani zeytinyağının mutlaka bir nüfus kağıdı, bir ölçüsü olması gerekli; meyve suyu olarak. Önümüzdeki yıllarda ciddi bir zeytinyağı pazarı umut ediyoruz ve hedefliyoruz."
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  zeytinyağı, TARİŞ, ihracat
Link: Ambalajlı zeytinyağı ihracatı 30 bin ton oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız