Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Seminer,Kongre »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Gıda fuarları Antalya'ya can suyu olacak

21. Gıda İhtisas Fuarı ile Bevex İçecek Fuarı açılışında konuşan Antalya Valisi Öztürk, fuarların Antalya'yı ve turizm sektörünü yakından ilgilendirdiğini söyledi.
 
ANTALYA - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 21. Gıda İhtisas Fuarı ile Bevex İçecek Fuarı, Antalya Expo Center'da açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, fuarların Antalya'yı ve turizm sektörünü yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın 7 büyük gıda üreticisinden biri olduğunu kaydeden Öztürk, ülkenin gıda üretiminin halen 60 milyar dolar civarında gerçekleştiğini, bunun yaklaşık 20 milyar dolarını da ihracat ürünlerinin oluşturduğunu vurguladı.

Anadolu'da dünyanın birçok medeniyetinin bıraktığı lezzetler olduğunu ifade eden Öztürk, "Osmanlı başta olmak üzere büyük medeniyetlerin mirasçısıyız. Bu yüzden çok şanslıyız" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da son dönemde seçim çalışmaları çerçevesinde üreticilerle sık sık bir araya geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Üreticiler para kazanamıyor. Dün Kumluca Hali'nde domatesin kilogram fiyatı ortalama 80 kuruştu. Üreticiler para kazanamıyor, portakal, elma gibi ürünler 12 yıl önceki fiyatlarından satılıyor. Hayvancılık sektöründe de ciddi çöküşler var. Tarladan, seraya tedarik zincirinin birinci basamağında yer alan üreticilerin ciddi sorunları var. Ürettiklerinin karşılığını alamıyorlar"

400 firma ürününü sergiliyor

Fuarla ilgili bilgi veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da 4 gün boyunca açık kalacak fuarda 400 firmanın ürünlerinin sergilendiğini, açık olduğu süre boyunca fuarın 45 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.

Çalık, fuarlara, Japonya, Malezya, Cezayir, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Irak, İran, Pakistan, Rusya, Kuveyt, Mısır, Tunus, Hollanda, Hindistan, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Fas, Dubai başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden yüzlerce profesyonelin geleceğini kaydetti.

Fuar boyunca Osmanlı ve geleneksel Türk mutfak kültürü tanıtılacak, helal gıda ve genetiği değiştirilmiş organizmalar konularında seminerler düzenlenecek. Birçok firma da yeni çıkan ürünleriyle ilgili tadım etkinlikleri gerçekleştirecek. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda fuarları, Antalya'ya can suyu olacak, gıda, fuar
Link: Gıda fuarları Antalya'ya can suyu olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız