Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Seminer,Kongre »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Gıda Sempozyumu 17 Nisan'da

ADANA (İHA) - Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün ortaklığıyla düzenlenen 4. Geleneksel Gıda Sempozyumu, 17-19 Nisan tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleşecek.
 
Sempozyum öncesi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çukurova Üniversitesi Sempozyum Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, geçmişten gelen önemli sosyal ve kültürel miraslardan biri olan geleneksel gıda ürünlerin korunması ve devamlılığının sağlanmasını çok önemsediklerini bildirdi. Erginkaya, “Ülkesel ve bölgesel ölçeklerdeki geleneksel gıda ürünlerinin belirlenmesinin ve envanterlerinin çıkarılmasının yanı sıra hijyenik koşullarda ve modern endüstriyel yöntemlerle üretilerek tüketiciye güvenli gıda olarak sunulmasının sağlanması ve geleceğe taşınması için bu tür sempozyumların önemi yadsınamaz” dedi. Erginkaya, Adana ili ve Çukurova'nın tarıma dayalı sanayi bölgesi olması nedeniyle eskiden beri süregelen bu kültürel ögeleri ve özellikle de geleneksel gıdaları ön plana çıkartarak tanıtmanın hedefleri arasında bulunduğunu kaydetti.
 
Sempozyum hakkında bilgi veren Erginkaya, şöyle konuştu:

“Sempozyumda, geleneksel gıdalarda gıda güvenilirliğinin sağlanması, geleneksel gıdaların ülkesel ve bölgesel boyutta kırsal kalkınmadaki yeri, geleneksel gıdalar ve markalaşma, geleneksel gıdaların dayandığı geleneksel tarım ürünleri, geleneksel gıdaların tanıtımı, reklamı ve rekabete karşı korunmalarının sağlanması, geleneksel gıdalar ve gıda mevzuatı/ülke politikaları, geleneksel gıdalarda izlenebilirlik, toplumda geleneksel gıda algısı, geleneksel gıdaların iç-dış pazar şansı ve ekonomiye katkısı, geleneksel gıdalar, coğrafik işaretleme ve tescil, geleneksel gıdalar ve organik tarım, geleneksel gıdaların şekillenmesinde coğrafi ve kültürel öğelerin yeri ve geleneksel teknolojiler konularında sempozyum süresince sözlü ve poster bildiri ve panellerle konuşmacılar bilgi birikimlerini paylaşacak ve kamu, özel sektör temsilcileri ve akademisyenlerin bir araya getirilmeleri söz konusu olacaktır.”
 
Prof. Erginkaya, sempozyuma şu ana kadar, yaklaşık 500 bildiri başvurusu yapıldığını, akademisyen, kamu, özel sektör ve öğrencilerden yaklaşık 600 katılımcının beklendiğini sözlerine ekledi.
 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına, Gıda Mühendisleri Odası Genel Başkanı Petek Ataman, Adana Şube Başkanı Şehmus Alpaslan Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, ZMO Adana Şubesi eski Başkanı Şahin Yeter, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Seyyid Irmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Dr. Mustafa Çetindağ, Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu da katıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
21.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda Sempozyumu, 17 Nisan'da, Adana
Link: Gıda Sempozyumu 17 Nisan'da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız