Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Seminer,Kongre »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Başladı

MANİSA (İHA) - Manisa Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım Artı Organizasyon işbirliğinde düzenlenen 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Anemon otelde paydaş kuruluşların katılımı ile başladı.

Cumartesi günü açıklanacak olan zirve sonuç bildirgesine yönelik çalıştay faaliyetleri bugün başlarken, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi düzenlenen zirveyi değerlendirdi.
 
Çebi açıklamasında, “Bir strateji belgesini mutlaka oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de bir eylem planının hazırlanması lazım. Eylem planının kısa, orta ve uzun vadede Manisa’da neler yapmamız gerektiğini hangi metotları izleyerek nasıl bir sonuca varmalı ve bu sonuçta da tabiî ki Manisa’nın tarımsal potansiyelini de göz önüne alarak gelir seviyesini en süt seviyeye çekebilmek için ne tür çalışmalar yapmalıyız. Tüm bunların tartışılacağı 3 gün boyunca konuşulacağı ve sonuçlarının deklare edileceği bir toplantı yapıyoruz” dedi.
 
Yapılan çalışmanın öncelikle bir svot analizi olduğunu kaydeden Çebi, “Burada tarımsal açıdan avantajlarımız ve dezavantajlarımız nelerdir? Fırsatlarımız nelerdir? Kısıtlarımız nelerdir? Bunların hepsi ortaya çıkacak ve buların sonucuna göre de bir eylem planı hazırlanacak. Bu hazırlanacak olan eylem planında da bizlere yol gösterecek. Elimizde bir belge olacak. Uzun vadede bir strateji belgesi hazırlamış olacağız. Buna göre de tüm çalışmalarımızı yapacağız. Yaptığımız çalışmalar da bakanlığımızın strateji belgesine uygun hazırlanacak. Ayrı bir politika yürütmeyeceğiz. Manisa’nın neler yapması gerektiğini, fırsatlarının neler olduğunu yatırımcı geldiği zaman nelere yatırım yapması gerektiğini, kısıtlamaların neler olduğunu sıkıntıları yatırımcının önüne sunacağız ve önünü açacağız bunu yaparken üreticimizin de önünü açacağız. Üretici bir ürün üretirken neye karar vermesi gerektiğine ışık tutacağız. Bizim belgemize göre üreticiler kendini yönlendirecek ve ona göre karar verecek.
 
Çebi son olarak şunları söyledi:
 
“Çalıştayımıza, çiftçi örgütleri, kooperatifler, birlikler, ticaret odaları, ticaret ve sanayi odaları, tarım borsaları, araştırma enstitüleri, üniversite, tarım bakanlığı, tarımla ilgili bakanlıklar var. 32 masada 5 ayrı kategoride yaklaşık 400 kişi bu çalıştaya katılıyor. Bunun yanı sıra kendiliğinden katılanlarla birlikte çalıştayımız 450 kişinin katılımı ile gerçekleştiriliyor.”
 
3 gün sürecek olan çalıştay boyunca Manisa’daki tarım, gıda ve hayvancılık faaliyetleri hakkında geniş çaplı bir envanter oluşturularak Manisa tarımının yol haritası çıkarılmış olacak. Çalıştayın sonuç bildirgesi Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın da katılımıyla 10 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan toplantı ile kamuoyuyla paylaşılacak.
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda Tarım ve Hayvancılık, Zirvesi Başladı
Link: Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız