Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Toptancı, Bakkal »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl


Türk Ürünleri İngiltere’deki Tesco Raflarında

Tesco İngiltere’deki mağazalarına geleneksel Türk lezzetlerini taşıyor


Dünyanın en büyük üçüncü perakendecisi ve İngiltere’nin en büyük market zinciri Tesco, 120'den fazla Türk ürününü İngiltere'deki mağazalarının raflarına taşıyor. "Türkiye'nin Tadı" adlı projeyle, 14 Ekim’den itibaren İngiltere genelindeki 235 Tesco mağazasında Türk ürünler ve markalar bulunabilecek. Böylece, sadece İngiltere'de yaşayan yarım milyon Türk, özledikleri Türk gıdalarına kolay ulaşmakla kalmayacak; Tesco'nun milyonlarca müşterisi de Türk lezzetleriyle tanışacak.
 
Tesco, gerek İngiltere'de yaşayan Türkler, gerek İngiltere'deki müşteri kitlesi için en uygun ürünleri seçmek için Türkiye’deki iştiraki Kipa ile dirsek temasında çalıştı. Sonuçta ortaya, turşudan çaya, domates salçasından geleneksel Türk lokumuna kadar uzanan son derece zengin bir ürün yelpazesi çıktı.
 
Projeyle ilgili bir açıklama yapan Tesco İngiltere Ticari Direktörü John Scouler “Tesco’nun İngiltere’deki mağazalarında Türk gıda ürünleri açısından çok büyük bir potansiyel var. Türk müşterilerimize evlerini hatırlatacak lezzetleri sunarken, milyonlarca tüketiciyi de bu çok özel mutfakla tanıştıracak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz” dedi.
 
Scouler, Türk gıda üreticilerinin ürünlerini yeni pazarlara ihraç etmelerine ön ayak olarak büyümelerine destek olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Bu süreç hem Tesco müşterileri, hem de Türk tedarikçileri açısından tam bir kazan-kazan durumu yaratıyor” diye konuştu. Tesco halihazırda Avrupa ve Birleşik Krallıkta faaliyet gösterdiği pek çok pazarda tüketiciyle buluşturduğu balık, incir ve üzüm gibi ürünleri Türkiye’den getiriyor.
 
Ürettiği helva ve lokumları bu projeyle Tesco raflarına taşınan Tatlan Gıda'nın CEO’su Ozan Yurt projeye ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi: “İngiltere pazarına girdiğimiz için hem çok heyecanlı, hem de çok gururluyuz. Avrupa’nın en önemli pazarlarından birinde kendimizi tanıtma fırsatını bulurken aynı zamanda da kendi kültürümüze katma değer sağlayacak bir projenin içinde yer alıyoruz. Bu, bizim için büyük bir fırsat.”
 
Türkiye’nin Tadı projesinde raflara konan tüm ürünler dünyanın en büyük gıda alışveriş sitesi Tesco.com’dan da satışa sunulacak.


Kipa Hakkında:
 
Kipa (Kitle Pazarlama, Lojistik Ticaret, Gıda Sanayi A.Ş.), 24 ilde 190’ı aşan mağazası, 19 noktada 35 AVM’si ve yaklaşık 10 bin çalışanıyla Türkiye’nin en önde gelen perakendeci kuruluşlarından biridir. İzmir’de 1992 yılında 100 ortaklı bir girişim olarak kurulan Kipa’nın ilk mağazası Bornova Kipa 1994 yılında faaliyete geçmiştir. Kısa sürede Ege’nin yıldızı haline gelen kuruluş, 2003 yılında dünyanın sayılı perakende zincirlerinden Tesco ile birleşmiş ve mağazalarını tüm Türkiye’de hızla yaygınlaştırmıştır.
 
 

Ekleme Tarihi
16.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk Ürünleri, İngiltere, Tesco Raflarında, Kipa,Tesco, Türkiye'nin Tadı, proje, Tatlan Gıda, Ozan Yurt
Link: Türk Ürünleri İngiltere’deki Tesco Raflarında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız