Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  GDO Gıdalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl

Türkiye GDO'lu Gıda Bakımından Güvenli Bir Ülke

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'deki meraların yüzde 41'inin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğuna belirerek, "Çözüm süreci ile birlikte buralardan daha iyi istifa edilecek. Yaylalar hayvancılığa açılacak. Güvenlik huzur sağlandığında insanlar güven içerisinde yaylalara gidip hayvancılık yapacak. İşsizlik azalacak. Türkiye kalkınacak. Hep beraber güzel bir gelecek inşa edilecek" dedi.


Bakan Eker, Hakkari'nin Çukurca İlçesi Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Lisesi 9. Sınıf öğrencilerini makamında kabul etti. Bakan Eke,r öğrencilerle sınav tercihleri ve edebiyat üzerine sohbet etti. Bakar Eker, öğrencilere edebiyat ile medeniyet arasındaki ilişkinin önemine dikkat çekerek kitap okumanın önemini vurguladı. Bakan Eker, huzur ve güven ortamının sağlanması ile birlikte alt yapı, ulaştırma ve ekonomi faaliyetlerinin geliştiğini belirterek bunun da istihdam artırarak işsizlerin daha kolay iş bulmasını sağlayacağını söyledi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Eker, bir öğrencinin GDO'lu gıdalarla ilgili sorusu üzerine, "Türkiye'de GDO'lu gıda üretilmesi yasak, insan gıdası olarak ithal edilmesi de yasak, Türkiye'de GDO'lu gıda olması söz konusu değil. Türkiye GDO'lu gıda bakımından güvenli bir ülke. Türkiye'de hiç bir şekilde insan gıdası olarak ne ithaline ne de üretimine izin verilmiyor. Hiç endişeniz olmasın" dedi.

Bakan Eker, gıdada sağlık standartlarının her gün biraz daha iyileştirildiğini vurgulayarak "Çok iyi takip yapılıyor, hem ceza kesiliyor, hem de teşhir ediliyor. Gıda güvenliği açısından son derece titiz çalışılmakta. AB'den daha iyi standartlara sahibiz. 5 bin arkadaşımız sürekli sahada gıda ile ilgili denetim yapıyor" diye konuştu.

Eker, öğrencilere 'Alo 174' hattı ile ilgili de bilgi vererek gıda ile ilgili karşılaşılan her türlü konunun buraya şikayet edilebileceğini söyledi.

Bir öğrencilik hayvancılığın durumu ile ilgili sorusu üzerine ise Bakan Eker, şunları söyledi:

"Destek, teşvik noktalarımız çok iyi noktaya geldi. Çözüm süreciyle yayla yasakları kalktı. Yaya yasakları varken hayvancılık yapılamıyordu. Yayların hayvancılığa açılması söz konusu. Hayvancılıkta çok önemli gelişmeler oldu. Süt üretimi 8 milyon tondan 17 milyon tona çıktı. Kırmızı et üretimi 420 bin tondan 915 bin tona yükseldi."

Bekan Eker, Türkiye'de meraların yüzde 41'inin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde olduğuna dikkat çekerek "Çözüm süreci ile birlikte buralardan daha iyi istifa edilecek. Yaylalar hayvancılığa açılacak. Güvenlik huzur sağlandığında insanlar güven içerisinde yaylalara gidip hayvancılık yapacak. İşsizlik azalacak. Türkiye kalkınacak. Hep beraber güzel bir gelecek inşa edilecek. Kimin için, sizler için, sizler toplumun geleceğisiniz."

Bakan Eker, 21 Mayıs'ın Dünya Süt Günü olduğunu hatırlatarak öğrencilere süt ve süt ürünlerinin tüketiminin çocuklarının gelişimi açısından önemine de dikkat çekti.

Öğrenciler beraberlerinde getirdikleri bir kilimi Bakan Eker'e hediye ederken, Bakan Eker de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - Ankara - (İHA)

Ekleme Tarihi
20.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye GDO, Gıda Bakımından Güvenli Bir Ülke
Link: Türkiye GDO'lu Gıda Bakımından Güvenli Bir Ülke




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız