Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Tatlı, Şekerleme »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl


TESK’ten bayram şekeri uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı. Merdiven altı üretilen, arabaların arkasında dökme olarak etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, tatlısı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmasını söyleyen Palandöken, korsan satıcılara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Palandöken, "Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda dükkânımızın önünde tezgâh açan, kaldırımları işgal eden korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmelidir. Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır." dedi. Vatandaşın bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirten Palandöken, şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşlarımızdan isteğimiz; tanıdıkları esnaftan alışverişi yapmaları ve bilinen ürünleri tercih etmeleridir. Biz bu ülkede haksız kazanca karşıyız. Kayıtdışılığın yanında merdiven altı üretime de karşıyız. Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok çikolata, şekerleme, lokum, draje ve tatlı talebinin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda üretilen mallar sahte markalarla, janjanlı ambalajlarla piyasaya sürülüyor. Maliyeti düşürmek adına şeker yerine tatlandırıcılar, antep fıstığı yerine bezelye, tereyağı yerine ise aroma ve margarin hatta kullanım tarihi geçmiş un, yağ, fıstık ve ceviz kullanılarak hastalıklara yol açıyor, millet zehirleniyor. İçeriği belli olmayan ve tepsisi 25-30 lira gibi normalin çok altında satılan baklavalar alınmamalıdır. Satılan ürünlerin hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, denetimler artırılmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkârın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir."
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
30.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  TESK, bendevi palandöken, esnaf, korsan satıcı, merdiven altı üretim
Link: TESK’ten bayram şekeri uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız