Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Baharatlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl

Baharatların kapalı satılması, vatandaşları memnun etti

 
 
İSTANBUL (CİHAN)- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın baharatların ambalajsız satışıyla ilgili yaptığı düzenleme, vatandaşları memnun etti. Baharatların hijyeni açısından iyi olacağını belirten baharatçılar ise, satışların düşmesinden endişe ediyor.

Baharat tebliğinde yapılan yeni düzenleme ile birlikte baharatların satışına hijyen kuralları getirildi. Baharatları açıkta satan esnaf ise vatandaşların kapalı ürün tercih etmeyeceğini, kapalı ürünün bayat olarak algılandığı belirtti. Baharatçılar satışın düşeceğinden endişe ederken, halk da baharat alırken kapalı ürünü tercih edeceklerini ifade etti.

Baharatçı Sezai Biber, baharatları açıkta satarken, satışın iyi olduğunu söyledi. Biber, “Halkımız açısından çok güzel. Fakat bir satıcı olarak bunun en güzel örneğini ben dışarıdaki tezgahımda yaşıyorum. Tezgah daha önce açıkken baharat satışlarım daha iyiydi. Şimdi kapalı kaplara koyduk. Satışlarım yüzde 70 oranında düştü. Hijyen bakımından iyi ama satışlar düşecek diye düşünüyorum. Paketlenirse duruma göre 100’er gramlık paketler yapabiliriz. Fakat ürün paketlendiği an müşteri bunun bayat olduğunu düşünecek.” dedi.

Başka bir baharat dükkanı sahibi olan Atilla Biriş de, “Esnaf olarak bizim satışımız düşecek. Vatandaşın zaten alım gücü belli. Biz gram gram satıyoruz. Paketler belli standartlarda olunca fiyatları da etkileyecek. Bize gelen müşteriler 51 TL’lik biber vermemizi istiyorlar. Paket ürün olanca ister istemez biraz daha para vermek zorunda kalacak. Paketlemeye geçince de biz paketleyemeyeceğiz. Küçük esnaf bunun altından kalkamaz. Bizim sattığımız ürünler taze ürünler. Hepsi TSE belgeli.” ifadelerini kullandı.

Ürünlerin kapalı satılmasını istediklerini dile getiren vatandaşlar ise, “Bence daha iyi açıkta satılmasından. Hem hijyenik olur. Açıkta olunca toz toprak girer. Paketlenmiş ürün her halde daha iyi olur. Paketlenmesi güzel olur. Biz zaten kapalı ürün tercih ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Özellikle ev hanımlarının paketli ürünleri hijyenik olduğu için tercih ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Paketlenerek satılması tercihimdir. Açıkta olunca ne kadar örtseler de mutlaka tozlanır. Alınması bakımından tercihim kapalı olanlar. Paketlenmiş ürün taze olursa daha güzel olur. Paketlenip bayat olursa asla kabul etmem. Bayat olursa ne kapalısını ne de açığını tercih etmem. Bunu kimse kabullenemez de.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Ekleme Tarihi
12.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Baharatların kapalı satılması, vatandaşları memnun etti
Link: Baharatların kapalı satılması, vatandaşları memnun etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız