Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Diyet Gıdalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl

Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı kabul edilerek, yasalaştı. Böylece gıda sektörünün büyük çoğunluğunu oluşturan küçük esnaf üreticisi olan gıda yerleri sorumlu yönetici çalıştırmadan muhaf tutulacak. Türkiyede yapılan denetimlerin yetersizliğini düşündüğümzde halk sağlığı büyük tehdit altında olacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda denetimlerin sıklaşacağı ve uygunsuz durumlarda caydırıcı cezaların verileceği vurgulanmakta. Kulağa hoş geliyor gibi dursada bu söylenenler ne kadar ciddi bir şekilde gerçekleşecek. Bu zamana kadar bu tür açıklamalar defalrca yapıldı fakat hepsi sadece lafta kaldı. Uygulamaya geçilmediği sürece sıradan birsöylemden dışarı çıkmaz.

Ülkemizdeki işletmeleri denetiminin yeterli bir şekilde yapılmadığını, yapılan denetimler sonucunda görülen olumsuz koşullar karşısında caydırıcı cezalar verilmediğini biliyoruz. Her ortamda devletin bu konu hakkında önlemler alması gerektiğini belirtiyoruz. Peki tüketici olarak bireysel önlem alıyormuyuz? Malesef büyük bir çoğunluğun böyle bir çabası yok. Gördüğümüz olumsuzlukları görmezden gelerek sağlıksız bir tüketime devam ediyoruz. Tamam devlet üstüne düşen görev olarak gerekli önlemleri almalı fakat tüketicide kendi bireysel önleminide almalı. Kısacası herşeyi devletten beklememek gerekiyor. Ancak bu şekilde hareket edildiğinde GIDA TERÖRÜNÜN önüne daha kolay geçilebilir.

Tüketici bilinçlenmeli gördüğü uygunsuzlukları en kısa zamanda çekinmeden, düşünmeden gerekli kurumlara bildirmeli. En kısa ve kolay çözümlerden biri uygunsuz üretim ve satış yapan yerlerden alışverişi kesmek olacaktır. Böylece GIDA TERÖRLERİNİN ayakta kalması imkansız bir hale gelecektir. Toplum olarak sesimizi çıkarmadığımız sürece ortada bir problem olmadığı kanısına varılarak alınması gereken önlemler ağır bir şekilde ilerler. Bu zaman zarfında ortaya çıkabilecek ciddi sağlık problemleri hatta daha kötüsü ölüm olayları yaşanmaya devam edecektir. Böyle üzücü olayların yaşanmasını hiçbirimiz istemeyiz.

Bu bağlamda özellikle tüketiciyi bilinçlendirmek adına ve konunun ciddiyeti anlaşaılması amacıyla sosyal ağda oluşturrulan sayfada bu konuların üzerinde durmaya çalışıyoruz.

Geleceğimizi düşünerek hareket etmeye çalışalım. 

 

 

www.facebook.com/DenetimsizGidayaHayir

 

Gıda Teknikeri

Oktay SARI

Ekleme Tarihi
24.02.2011
Ekleyen Kişi
Oktay SARI


Link: DENETİMSİZ GIDAYA HAYIR




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız