Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Diyet Gıdalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Hocanın son kitabı çıktı, Karatay Mutfağı IcerikbannerUrl

Hoca'nın son kitabı çıktı

İSTANBUL - 'Türkiye'yi zayıflatan profesör' olarak ünlenen ve ilk iki kitabı satış rekorları kıran Prof. Canan Efendigil Karatay'ın merakla beklenen üçüncü kitabı çıktı: Karatay Mutfağı.
 
Karatay Mutfağı, sağlığını (ve kilosunu) önemseyen ama ağız tadından da taviz vermek istemeyen, mutfağında sağlığı, lezzeti ve sürdürülebilirliği aynı anda arayanlar için ideal bir kitap. İçinde birbirinden güzel tariflerin olduğu Türkiye'nin 'en sağlıklı' yemek kitabı.

Kitap, sağlıklı bir mutfakta olması gereken 'tüm' özellikleri bünyesinde topluyor. Bu anlamda alanında ilk ve tek. Öncelikle Karatay Mutfağı'nda kullanılan malzemeler sağlıklı ve temiz. Doğal malzemelerle
yapılmış tariflerde paketli gıdaların hiçbiri kullanılmadı. Prof. Karatay'ın meşhur 'eve ve mutfağa asla alınmayacaklar, vücuda girmeyecekler' listesine harfiyen uyuldu. Gıdanın iyisi nasıl anlaşılır, doğru alışveriş nasıl yapılır sorularına yanıt verildi. Besinlerin besin değerlerini öldürmeyen, onların yapılarını bozmayan pişirme yöntemleri önerildi. Mevsimselliğin önemi vurgulandı.

Kitaptaki tüm yemek tariflerinin Türk damak tadına uygun ve ulaşılabilir olmasına dikkat edildi. İnsanların ismini dahi duymadıkları malzemelerin yer aldığı 'ithal' mutfakların tam tersine, kullanılan malzemeler bakkaldan, pazardan rahatça bulunulabiliyor. Yani Karatay Mutfağı Türk halkına sürdürülebilir bir yaşam biçimi vaat ediyor.

Kitabın en ayırt edici özelliği ise içinde yer alan tariflerin kilo vermenize yardımcı olması. Çünkü tariflerin hepsinin glisemik indeksi düşük.

Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti prensiplerine göre revize edilmiş geleneksel Türk mutfağından en güzel
örnekleri sunuyor. 'Kalıcı kilo verdiren', doğal ve lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı kitap adeta bir sağlıklı yaşam prospektüsü niteliğinde: Sağlıklı malzeme seçimi, akıllı alışveriş tüyoları, yoğurt, ekşimik, tereyağı gibi evde yapılabilecek doğal ürünlerin tarifleri… Ve çorbalardan salatalara, mezelerden yumurtalı yemeklere, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş
onlarca leziz tarif. Küçük 'tatlı' kaçamaklar ve dinlendiren çay formülleri de hediyesi!

Bu tariflerin en önemli özelliği ise sağlıklı yağlar, sağlıklı proteinler ve sağlık karbonhidratlarla hazırlanması, vücudu sağlığına kavuşturması. Ve tabii ki zayıflatması.

Mevsimsel mönü örnekleri de Karatay Mutfağı'nın 'tüm besinler mevsiminde yenmeli' prensibini ortaya koyuyor. Ayrıca kitapta Karatay Diyeti'ni 'protein diyeti' olarak yargılayanlara da en güzel cevap veriliyor!

Karatay Mutfağı, Prof. Dr. Canan Karatay'ın 50 yıllık hekimlik tecrübesinin ve geleneksel Türk mutfağına olan aşkının bir ürünü. Prof. Karatay, bundan önceki ilk iki kitabında az sayıda da olsa yemek tarifi vermişti. Hasta ve okuyuculardan bu tariflerin sayısının artırılması yönünde yoğun talep vardı. Hemen herkes “Farklı neler yiyebiliriz, hem lezzet hem sağlık bir arada olmaz mı?” diye
soruyordu. İçinde Karatay Diyeti prensipleriyle hazırlanmış yemek tariflerinin olduğu bir 'yemek kitabı' istiyorlardı. İşte Karatay Mutfağı bu 'pratik' ihtiyacın bir sonucu olarak ortaya çıktı. Prof. Dr. Canan Karatay ve ilk iki kitabının editörü olan Nihal Doğan önce Karatay Mutfağı'na uygun tarifleri belirledi. Nihal Doğan tarifleri uyguladı. Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Diyeti prensiplerine uygunluğunu ve glisemik indeks değerlerini denetledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hocanın son kitabı çıktı, Karatay Mutfağı
Link: Hoca'nın son kitabı çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız