Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Diyet Gıdalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl

Diyet yapanlara can simidi: Çiğ köfte

İSTANBUL - Mayıs ayı kapıdayken yaz için forma girme stresini de beraberinde getirdi.
 
Havalar günden güne ısınırken fazla kilolar adeta içimizi ürpertiyor. Çeşit çeşit diyet listeleri, sağlığımızı tehdit eden zayıflama hapları derken aç kalınacak uzun günler ve sevdiğimiz yiyeceklerden uzak durma çabasının getirdiği mutsuzluk da cabası. Hem tok tutan, hem zayıflamamıza destek sağlayan ve çok severek yediğimiz çiğ köfte bu zor sürece adeta mükâfat niteliğinde.

Son yıllarda kolay ulaşılabilir, lezzetli, pratik ve her keseye uygun olmasıyla tercih edilen çiğ köfte diyet yapan kişilere de can simidi oldu. Diyet yapanlar, hem sevdikleri çiğ köfteden uzak kalmayacaklar, hem de zayıflamak adına en büyük desteği çiğ köfteden görecekler.

Uzman Diyetisyen Ali DERELİ: "Çiğ köfte 3-4 adet tüketildiğinde çok iyi bir ara öğün alternatifi olabilir. Esmer bulgurun kan şekerinize, cevizin kolesterolünüze, limon, acı ve baharatların metabolizma hızınıza olumlu etkilerini düşünecek olursak eğer çiğ köftenin iyi bir tercih olduğu kanaatine varabiliriz. Özellikle son yıllarda daha da yaygınlaşan fabrikasyon üretim ile et konulmadan yapılan çiğ köfteler sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir takım olumsuzluklardan da uzaklaşmış durumda. Bu durum da, iyi kalite belgelerine sahip, sağlıklı olarak hazırlanmış, paketlenmiş ve saklama koşullarına dikkat edilmiş çiğ köfteye diyetinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz." dedi.

Tatlıses Gıda Fabrika Müdürü ve Gıda Müh. Elif ATTEPE: "Son zamanlarda yarattığı sağlık problemleriyle gündeme gelen zayıflama haplarının birçoğunun içerisinde acı biber kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Konunun içeriği derinleştikçe bu halk sağlığını olumsuz etkileyen ilaçlar yerine, bizleri hem tok tutacak hem de zayıflamamıza destek olacak Çiğ köftenin gündelik hayatın dışında diyetlerde de tercih edilmesi biz üreticilere önemli sorumluluklar yüklüyor. Mesela biz Tatlıses Çiğ Köfte olarak TSE ile ortaklaşa çalışmalarımız sonucu bir çiğ köfte kriteri oluşturduk ve halk sağlığını tehdit edebilecek her şeyi ürünlerimizden uzak tuttuk. Bizler halk sağlığı açısından gerekli olan ilk adımları attık bundan sonrada sosyal bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Diyet yapanlara can simidi, Çiğ köfte
Link: Diyet yapanlara can simidi: Çiğ köfte




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız