Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Zeytin, Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

 Bursa Belediyesi'nden Dev Gıda Yatırımı
 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ'ın yüzde 40, BURULAŞ, BURBAK ve BURFAŞ'ın yüzde 20'şer ortaklığıyla kurulan Tarım AŞ'nin, kırmızı etten süte, zeytinden deveci armuduna kadar geniş bir alanda yatırımlar yapacağı bildirildi.

Kuruluş işlemleri tamamlanan Tarım AŞ bünyesinde, Bursa'ya bağlı ilçelerde bölgenin özelliklerine göre tesisler oluşturulacak. Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık'ın da bulunduğu dağ ilçelerinde besiciliğin yaygın olması nedeniyle kırmızı et ve süt tesisleri kurulması planlanıyor.

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin seçim vaatleri arasında "sağlıklı gıda üretimi" konusunun bulunduğunu belirterek, bu çerçevede kurulan Tarım AŞ'nin sağlıklı gıda üretimi konusunda dengeleyici bir unsur olabilmek adına piyasaya yön vereceğini belirtti.

Bektaş, kırmızı etten süte, zeytinden deveci armuduna kadar geniş bir alanda yatırımlar yapacak Tarım AŞ'nin rekabet gibi bir iddiasının bulunmayacağını vurgulayarak, "kaliteli ve sağlıklı gıda ürünleri" parolasıyla yer alacaklarını, bu sayede özel teşebbüse de örnek olacaklarını düşündüklerini bildirdi.

Tarım AŞ'nin yatırımlarının ilçelerdeki istihdama da olumlu katkı sağlayacağını ifade eden Bektaş, "Bu yatırımlar kırsal kalkınma adına önemli. İlçelerden ilk merkezine göç hala devam ediyor. Kırsal bölgede hayatını devam ettiren hemşehrilerimize de iyi bir imkan sağlamış olacağız" dedi.


"SAĞLIKLI GIDAYI BURSALILAR'IN SOFRALARINA ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bektaş, kırsal bölgelerde yaşamların ağır olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tarım ve hayvancılık sanıldığı gibi gibi kolay işler değil. Biz kentin kırsal bölümünde yaşayan gençler bu alana ilgi duysun, doğduğu yerde doysun prensibiyle hareket ediyoruz. Aslında biz 'her şeyi yapalım' prensibinde değiliz. Ama iyi şeyler yapmak arzusundayız. Güvenli gıdada alternatif olmak istiyoruz. Çünkü yediklerimizle ilgili her gün bir televizyon kanalında haber bombardımanıyla karşı karşıyayız. Bunun kamu adına bir sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyoruz. Sağlıklı gıdayı Bursalılar'ın sofralarına ulaştırmayı hedefliyoruz. Tarım AŞ bu anlamda çok katkı sağlayacaktır."

Yatırımları gerçekleştirirken tüm kesimlerle işbirliği içinde olacaklarını, konuyla ilgili akademisyenlerden de başarılı olmuş üreticilerden de faydalanmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
 
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2014/06/11/bursa-belediyesinden-dev-gida-yatirimi

Ekleme Tarihi
11.06.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Bursa Belediyesi'nden dev gıda yatırımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız