Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Zeytin, Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


‘Zeytinyağı primi en az 2 lira olmalı’

Orkide markasıyla üretim yapan Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, zeytinyağına verilen primin en az 2 lira olması gerektiğini söyledi.

AB’nin zeytinyağına kilo başına 4 lira verdiğine dikkat çeken Küçükbay, Türkiye’de kişi başına tüketilen zeytinyağının Avrupa’nın çok gerisinde olduğunu, uygulanacak teşviklerle fiyatın düşeceğini ve tüketimin artacağını kaydetti. İç piyasada üretici ve müşteriyi koruyan kararlar alınmasının Türkiye’nin yağ üretiminde öne geçmesini sağlayacağını dile getirerek, “Ayçiçek yağına 80 kuruş, kanola yağına 1 lira primin uygulandığı ülkemizde, zeytinyağına verilen 70 kuruş prim yetersiz kalıyor. Zeytinyağına verilen prim en az 2 lira olmalı. Yıllık zeytinyağı ihracatının 30 bin tonlara ulaşmasıyla dünya pazarlarında üst sıraları zorlayan Türk yağ sanayicileri, 5. bölge teşviklerinden yararlanmalı.” diye konuştu.

ZEYTİNYAĞI İHRACATINI YÜZDE 45 ARTTIRDI

Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., "Orkide" markalı ürünüyle iç piyasada gösterdiği başarıyı dış piyasada da sürdürüyor. Geçen yıl Tekirdağ’da faaliyete geçen tesislerinde günlük bin 500 ton ayçiçek yağı işleme kapasitesine ulaşan Küçükbay, zeytinyağında da "Ekiz" markasıyla yüzde 45 ihracat artışı yakaladı. 1980’li yıllardan itibaren tarım sanayisi sektörlerinde beliren gelişmelerle teknoloji yatırımları ve üretim miktarı açısından nebati yağ sanayisinde önemli gelişmeler yaşandığını belirten Ahmet Küçükbay, şunları kaydetti: “Geçmişte ilkel sayılabilecek teknolojilerin kullanıldığı sektör, özellikle son 10 yıldır büyük gelişme göstererek modern teknolojiler kullanmaya başladı. Arz talep ve iklim koşullarına bağlı olarak yağlı tohumlarda, özellikle de ayçiçeği üretiminde görülen dalgalanmalar bitkisel yağ üretimi ve ticaretini de etkilemekte. Tüm dünyada her geçen gün artan bir öneme sahip yağlı tohumda Türkiye, bu hızlı gelişime ayak uydurmaya çalışıyor.”
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
03.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: zeytinyağı
Link: ‘Zeytinyağı primi en az 2 lira olmalı’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız