Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Yumurta, ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl


1 metrekarede kaç tavuk beslenir?

KESKİN Keskinoğlu 1 metrekareye 14 tane etlik tavuk girdiğini söyledi. Keskinoğlu 2015 yılında geçildiğinde ise AB standartları gereceğince bir metrekareye 13 tavuk düşeceğini belirtti.

KESKİN Keskinoğlu, piliç üretiminde hormon ve antibiyotik kullanılarak verimin arttırıldığı iddiasını yalanlayarak, “Bu ilaçların kullanımı yasak. Bir tavuktan müzik bile dinletsek ancak 25 saatte 1 yumurta alabiliriz” diye konuştu.

SON dönemde piliç eti ve yumurtada hormon ve antibiyotik kullanılarak üretim yapıldığına yönelik iddialara Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu cevap verdi. Tavukların erken büyümesi ve daha fazla yumurta vermesi için sağlık dışı yöntemlerin kullanılmasının mümkün olmadığını ifade eden Keskinoğlu, “Tavuklara müzik de dinletseniz, günde 3 kez yem de verseniz 25 saat dolmadan tavuktan yumurta alamazsınız. Bir tavuktan günde 3 kez yumurta alınması mümkün değil” dedi. Türkiye’de iddia edildiği üzere tavuk üretiminde hormon ya da antibiyotik kullanılmadığını kaydeden Keskin Keskinoğlu, buna yasalarında müsaade etmediğini söyledi. Sadece bazı hastalıklarda Tarım Bakanlığı’nın belirlediği ölçülerde antibiyotik kullanılabildiğini söyleyen Keskinoğlu, “Yasa gereği hastalık için kullanılan antibiyotik, kesimlerden 14 gün önce sonlanmalıdır. Tavukların hızlı büyümesi için ise antibiyotik kullanılması mümkün değil. Maliyetleri arttırıyor. Hormon kullanımı ise teknik olarak mümkün değil” dedi. Çiftliklerde 1 metrekarede 14 etlik tavuk yer aldığını söyleyen Keskinoğlu, bir tavuğun 45-60 gün arasında kesilecek boyutlara ulaştığını dile getirdi. Keskinoğlu, “Yapılan ırk selesyonu sayesinde en az yem tüketimi ile tavukta en yüksek ağırlığa ulaşılıyor” dedi.

Yemden kanserojen madde bulaşamaz

TAVUKLARIN yediği yemlerden kansorejen maddelerin bulaşmasının da mümkün olmadığını ileri süren Keskin Keskinoğlu, “Ortaya konmuş en küçük bir bilimsel veri yok. Türkiye’de yetiştirilen mısırda da GDO kullanımı yasak. Türkiye’de mısır ihtiyacı 4.5 milyon tonken, üretim bu yıl 5.5 milyon tona ulaştı. Yani GDO’lu mısır ithalatı da söz konusu değil” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 1 metrekarede, kaç tavuk beslenir, tavuk, tavuk eti, yumurta, KESKİN Keskinoğlu
Link: 1 metrekarede kaç tavuk beslenir?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız