Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Yumurta, ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 IcerikbannerUrl


Dünya Sofralarını Ege Balığı, Tavuğu, Yumurtası Süslüyor

AYDIN (İHA) - Türkiye’de 2000 yılı sonrasında ihracatın yıldız sektörleri arasında yer alan su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, ihracatta 2 milyar dolar barajını aşarak büyük bir başarıya imza attı. Sektörün son 11 yılda ihracatı yüzde 620 gelişim gösterdi.
 
2002 yılında 280 milyon 399 bin dolar seviyesinde olan ihracatını küresel ekonomik krizin en yoğun yaşandığı 2009 yılı haricinde sürekli arttıran su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, 24 Ocak 2014 tarihinde yıllık ihracatını 2 milyar 15 milyon dolar seviyesine yükseltti.
 
Sektörde kanatlı eti ihracatı 606 milyon 711 bin dolarlık dilimle en fazla ihraç edilen ürün olurken, su ürünleri ihracatı 574 milyon 689 bin dolar ile kanatlı etini takip etti. Türkiye, yumurta ihracatından 416 milyon 190 bin dolarlık döviz girdisi sağlarken, süt ürünleri ihracatı 255 milyon 413 bin dolar, tabii bal ihracatı ise 13 milyon 624 bin dolar olarak kayıtlara geçti. Sektörün iştigal alanına giren diğer ürünlerin ihracatı ise 148 milyon 759 bin dolar oldu.
 
Türkiye’de son 10 yılda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörüne modern ve entegre üretim tesisleri kazandırıldığını, sektör mensuplarının dünya ile rekabet edebilecek büyük yatırımlar yaptığını anlatan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektörün yaptığı yatırımların semeresini gördüğünü son 11 yıllık dönemde sektörün ihracatının yüzde 620 artış gösterdiğini kaydetti.
 
Türk balığının ve kanatlı ürünlerinin kaliteli, hijyenik ve sağlıklı ortamda üretildiğini ve son derece lezzetli olduğunu bu nedenle dünya genelinde tercih edildiğini ve tüketildiğini kaydeden Kızıltan, “Dünya genelinde 80 ülkenin sofralarını Türk balığı, tavuğu, yumurtası, süt ürünleri, balı ve diğer ürünleri süslüyor. 2023 yılı için belirlediğimiz 3.5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için çalışıyoruz. Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu yürüttükleri tanıtım çalışmalarıyla bu hedefe ulaşmamızı hızlandıracak. STG 2014 yılında 15 fuara, KTG ise 26 fuara katılacak ve Türk su ürünlerini ve kanatlı ürünlerini tanıtacak” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
28.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünya Sofralarını, Ege Balığı, Tavuğu, Yumurtası, Süslüyor
Link: Dünya Sofralarını Ege Balığı, Tavuğu, Yumurtası Süslüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız