Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Konserve,Turşular »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Çubuk Turşu ve Kültür Sanat Festivali’nin tarihleri belli oldu

Çubuk’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çubuk Tuşu ve Kültür Festivali’nin tarihi 11-14 Eylül olarak açıklandı.

Çubuk ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan ‘Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Komitesi 2014 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Daha önceden oluşturulan 15 alt komite başkanının katıldığı toplantıda bu yıl festivalin 11-12-13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Bu yılki festivalde Çubuk turşusunun yanında ana tema olarak 1402 Ankara Savaşı’nın da işleneceği belirtildi.

Bu yılki festivalin hem ana tema olarak hem de içerik olarak farklı olacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, oluşturulan festival komitesinin bu konuda hazırlıklarına başladığını belirtti. Dört gün sürecek festival ile Çubuk’un dünyaca ünlü turşusunun yanı sıra yöresel ürünlerinin de vatandaşların beğenisine sunulacağını kaydeden Başkan Acehan, ’’Bu yılki festivalimizde Çubuk turşusunun yanında 1402 Ankara Savaşı’nı da ana tema olarak belirledik. Amacımız ilçemizin ürünleriyle birlikte tarihini de ön plana çıkarmaktır. Çok fazla kaynak harcamadan, kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde değerlendirerek yapmayı planladığımız bu yılki festivalimiz inşallah 11-12-13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. İlçemizde 7’den 77’ye herkesin katılımıyla bu yılki festivalimizi de çok başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz ve festival komitemiz bu konuda çalışmalarına başladı’’ dedi.

Yüz binlerin akın ettiği festivalin hem ilçede yaşayanlar hem de çevre il ve ilçelerde yaşayanlar tarafından her yıl merak ve heyecanla beklendiğine dikkat çeken Başkan Acehan, “Festivalimizin hem ticari hem de sosyal anlamda dolu dolu geçeceğine inanıyoruz. Festivalimizden, halkımız tarafından daha çok ekonomik menfaat sağlanabilmesi için yöresel ürünlerin üretimine ve satışına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Şimdiden hayırlı ve bereketli olsun’’ diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çubuk, turşu, festival
Link: Çubuk Turşu ve Kültür Sanat Festivali’nin tarihleri belli oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız