Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

Aile çiftçiliği için yürüdüler

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Yenimahalle Belediyesi’yle ortaklaşa düzenlediği etkinlikte katılımcılar Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması olan “Aile Çiftçiliği” için yürüdüler.


Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün Yenimahalle Belediyesi’yle ortaklaşa düzenlediği etkinlikte katılımcılar Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması olan “Aile Çiftçiliği” için yürüdüler.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Yenimahalle Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aile Çiftçiliği Yılı” temalı program, belediyeye ait sosyal tesislerde gerçekleştirildi.

FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, öğrencilerin eşliğinde Belediye’ye ait sosyal tesislere kadar bir yürüyüş yaptı. Öğrencilerin yürüyüş boyunca taşıdıkları “Her 5 Dakikada ,Bir Çocuk Açlıktan Ölüyor”, “Gıda Savurganlığına Hayır”, “Açlığa Karşı Birleşelim”, “Gelecek İçin Gıda”, “Herkes İçin Gıda”, “Gıda Güvencesi İçin Tarıma Yatırım” dövizleri ve aile çiftçiliği ve güvenilir gıdayla ilgili sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde bu yıl 3. kez gerçekleşen etkinliğe, FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji’nin yanı sıra Ankara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Yenimahalle Belediyesi Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluş temsilcileri, öğrenciler, gıda üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aile Çiftçiliği etkinliğinde bir konuşma yapan FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji, açlığa karşı verilen mücadeleyi kazanmak için siyasi kararlılık, bütünsel yaklaşım ve sosyal katılımın önemine vurgu yaptı.

Dünyada 570 milyonun üzerindeki çiftliğin 500 milyondan fazlasının aileler tarafından yönetildiğini ifade eden Shoji, kaynaklara erişimin kısıtlı olmasına rağmen aile çiftçilerinin dünyadaki gıda üretiminin yüzde 80’ini gerçekleştirdiklerine değindi.


Çoğu aile çiftçisinin, özellikle geçimini aile çiftçiliğinden sağlayanların yüzde 70’inin dünyanın gıda güvenliğinden yoksun nüfusunun yoğun olduğu kırsal bölgelerde yaşamakta olduğunu vurgulayan Shoji, kadınların gıda sistemindeki öneminin tam olarak fark edilmediğine de dikkat çekerek “Kadınlar üretimden pazarlamaya ailelerin yeterli beslenmesinde önemli rol oynuyorlar” dedi.

Kırsal bölgelerde yaşayan gençlerin içinde bulundukları sorunlara da değinen Yuriko Shoji, yaşamlarını iyileştirmek için çoğu zaman başka imkânları düşünmek zorunda bırakılan kırsalda yaşayan gençlerin göçünü engellemeye ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar da, Türkiye'nin tarımdan vazgeçecek bir ülke olmadığını, dünyada ve Türkiye'de gıda fiyatlarının gittikçe yükseldiğini, bunun da cezasını halkın çektiğini söyledi. Yaşar, "Hükümete ve bilim adamlarına sesleniyorum. Üretime destek verin, üreticiyi koruyun, güçlendirin, eğitim verin, insanlar aç uyumasın, açlıktan ölmesin" diye konuştu.

Aile çiftçiliği etkinliğinde, konuşmaların ardından gıda üretimi ve tüketimi, yetersiz beslenme ve açlıkla ilgili konuların ele alındığı stantları gezen FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar stant açan katılımcılara Gıda Günü’ne destek olmalarından ötürü sertifika verdi.
 
 
(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
23.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Aile çiftçiliği için yürüdüler,fao
Link: Aile çiftçiliği için yürüdüler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız