Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Oba Makarna İhracattaki Başarısını Üretime de Yansıttı

GAZİANTEP (İHA) - Yaptığı yatırımlar ve teknolojik yeniliklerdeki öncülükleriyle yarım asırdır makarna sektörüne damgasını vuran Oba Makarna, son 3 yılda üst üste kazandığı uluslararası piyasalardaki üstün başarılarının belgesi niteliğindeki ihracat şampiyonluğu ödüllerine, Türkiye’nin en büyük kapasiteli üretim tesisine sahip olması nedeniyle verilen üretim şampiyonluğunu da ekleyerek sektörün dünya devi firmaları arasındaki yerini aldı.
 
Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük üretim tesislerine sahip olan Oba Makarna, bir dünya markası olmanın gururunu yaşarken aldığı ödüller zincirine her geçen gün yenilerini ekleyerek sektördeki liderliğini koruyor. Türkiye’nin makarna ihracatındaki şampiyonluk unvanını son üç yıldır elinde bulunduran Oba Makarna, şimdi de üretim şampiyonluğuna adını gururla başarı tablolarına yazdırdı.
 
Makarna sektöründe dünyanın en saygın markaları arasında yer alan Oba Makarnanın gıda sektöründe Türk markalarının güvenirliliğinin artmasında da önemli katkıları olduğunu ifade eden Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, “Dünya gıda liginde önemli ve lider bir marka olmak, ligin etkin ve belirleyici oyuncusu olarak bu noktada kalabilmek için gerekli her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Makarna üretiminde Oba Makarnanın liderlik koltuğuna oturması bizleri son derece mutlu etmiştir. Artan üretim kapasitesine bağlı olarak önümüzdeki dönemlerde gerek iç gerekse dış piyasalardaki stratejilerimizi daha da etkin hale getirerek ilerlemeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
İş dünyasının en genç CEO’su olan Alpaslan Özgüçlü, makarna sektöründe dünyanın en önemli markaları arasında yer alan Oba Makarna’nın yeni yatırımların da tamamlanmasıyla birlikte şu anda 700 ton olan günlük üretim kapasitesini bin tona çıkaracağını ifade etti. Özgüçlü, “Sektörümüzde son üç yıldır ihracat şampiyonu oluyoruz. Bu yılda üretim kapasitesi alanında yapılan değerlendirmeyle Oba Makarna üretim şampiyonluğunu elde etmiştir. Dünyanın teknolojik, ekonomik ve politik trendlerini yakından takip ederek, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımız ve doğru yatırımlarımız neticesinde elde ettiğimiz bu yeni başarı hepimizi gururlandırmıştır” dedi.
 
“YÜZDE YÜZ ANADOLU SERMAYESİYLE BÜYÜYORUZ”
 
En son teknolojiyle üretim yapılan, modern ve hijyenik Oba tesislerinin yalnızca ithalatçıların ve bayilerin değil aynı zamanda İtalyan, Fransız ve Amerikalı dünya devi makarna üreticilerinin de ilgi odağı haline geldiğini ve tesislerindeki teknolojik yapılanmayı merak ederek Gaziantep’e gelen ziyaretçilerin giderek arttığına dikkat çeken şirket CEO’su Alpaslan Özgüçlü, şöyle devam etti:
  
“Oba Makarna Türkiye’nin en büyük, en teknolojik ve en hijyenik makarna üretim tesisidir. Oba Makarna olarak yürüttüğümüz İhracat stratejilerimiz sayesinde Türkiye’nin toplam makarna ihracatının yüzde 35 ini biz gerçekleştirmekteyiz. Hali hazırda 83 ülkeye ihracat yaparak Oba markasını Dünya çapında bilinen bir marka konumuna getirmeyi stratejik bir hedef olarak benimsedik ve bu hedefimizi büyük ölçüde yerine getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Oba Makarna olarak uluslararası piyasalarda kazandığımız başarılar, markamızın iç pazardaki değerini ve ağırlığını da artırmaktadır. yüzde 100 Anadolu sermayesine sahip olan Oba Makarna AR-GE ve inovasyon çalışmalarını sürdürmekte, yatırımlarını devam ettirmektedir. Bu yıl elde ettiğimiz üretim şampiyonluğu sadece bizim için değil Anadolu ve Türkiye içinde büyük önem taşımaktadır. Oba Makarna yüzde yüz Anadolu sermayesiyle büyümeye devam edecektir.”
 
 

Ekleme Tarihi
08.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Oba Makarna, İhracattaki Başarısını, Üretime de Yansıttı, makarna, üretim, ihracat
Link: Oba Makarna İhracattaki Başarısını Üretime de Yansıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız