Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Ülker Golf, Bursa 

Ülker Golf, Bursa'dan Dünyaya Açılıyor

Bursa'dan dünyaya açılan Ülker'in dondurma markası Golf, 2003 yılında 4 ülke ile başladığı ihracatını 13 ülkeye ulaştırdı. İhracat yapılan ülkelerden elde edilen gelir de 2003 yılına göre 4 kat büyüyerek 20 milyon lirayı buldu. Ülker Golf'ün 2012 yılında yurtdışı yatırımlarının tutarının 72 milyon lirayı aşması bekleniyor.


2003 yılında girdiği Türkiye pazarında kısa sürede büyüyen ve sayılı dondurma markaları arasına giren Ülker Golf, yurtdışı yatırımlarına ağırlık verdi. 9 yıl önce 10 milyon litre kapasiteli Bursa'da Nestle Schöller'e ait dondurma fabrikasını satın alan Ülker Golf, yıllık birleşik yüzde 27 büyüme ile 120 milyon litre kapasiteye ulaştı. Ülker Golf'ün üretim kapasitesinin 2015 yılında 180 milyon litreye ulaşması hedefleniyor.

Bursa'dan dünyaya açılan Ülker Golf, 2003 yılında 4 ülke ile başladığı ihracatını 13 ülkeye ulaştırdı. İhracat yapılan ülkelerden elde edilen gelir de 2003 yılına göre 4 kat büyüyerek 20 milyon lirayı buldu. Ülker Golf'ün 2012 yılında yurtdışı yatırımlarının tutarının 72 milyon lirayı aşması bekleniyor.

Türkiye'deki üretiminin tamamını Bursa tesislerinden gerçekleştiren Ülker Golf yüzde 30'a yaklaşan pazar payını arttırmayı planlıyor. Ülker Golf Genel Müdür Ender Buruk,

Bursa'da üretilen Ülker Golf'ün Türkiye pazarında önemli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra yurtdışı yatırımlarına ağırlık verdiğini belirterek, "Gerek ihracat gerek yurtdışı yatırımları ile Ortadoğu'nun bir numarası olmayı hedefliyoruz. Bizi bu hedefe Bursa'daki üretim gücümüz taşıyor" dedi.

Bursa'daki fabrikanın Ülker Grubu'nun geleceğe ve çevreye karşı sorumluluk prensibine bağlı olarak son derece gelişmiş atık işleme tesislerinin de bulunduğunu ifade eden Buruk, "Fabrikamızda mevcut olan arıtma tesisimizle 'Yeşil Bursa'ya yakışır bir tesis olarak hizmet veriyoruz" diye konuştu.

KİŞİ BAŞINA DONDURMA TÜKETİMİ ARTIYOR

2003 yılında 283 kişi olan istihdamın, üretim kapasitesinin artmasına paralel bugün 1000 kişiye ulaştığını belirten Buruk, ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra Bursalılar'a iş olanakları yaratmaktan memnun olduklarını söyledi. Türkiye'de kişi başı tüketimin her yıl arttığını ifade eden Buruk, şöyle devam etti:

"Ülker Golf'ün pazara girdiği 2003 yılında Türkiye'de kişi başına tüketim miktarı 1.1 litreyken 2012 yılı sonunda bu rakamın kişi başına 4.5 litreye ulaşması bekleniyor. Ülker Golf, pazara girdiği 2003 yılından bu yana pazarın büyümesine de katkı sağlayarak pazar payını yüzde 30'a yaklaştırdı. Dondurmanın toplam 36.8 milyar liralık gıda pazarındaki oranı ise yüzde 5 olarak yer tutuyor. Dondurma pazarı kişi başı tüketim rakamlarının artmasıyla 2012 yılında 1.6 milyar liraya ulaşacak."

Ülker Golf'te inovasyonun çok önemli olduğuna dikkat çeken Buruk, her yıl ortalama 15 ila 20 yeni ürünü piyasaya sunduklarını söyledi. Buruk, "Bu sezon piyasaya sunduğumuz yeni ürünler arasında Bravo Sandwich, Geleneksel Maraş Usulü Keçi sütlü ve Royal Tatlı Keyfi dikkatleri çekiyor" dedi.

Bursa'ya ve Bursalılar'a adeta bir şükran borçları olduğunu belirten Buruk, Türkiye Kalite Derneği'nin yürüttüğü Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde 4 yıl birinci sırada yer alan Ülker Golf'ün, bu başarısının ardında Bursa'da gerçekleştirdiği üretimin kalitesinin yer aldığının bilincinde olduklarını da kaydetti. Öncelikli hedeflerinin Türkiye'nin en çok tercih edilen dondurma markası olmak olduğunun altını çizen Ender Buruk, "Bu hedefe yine Bursa tesislerimizde Bursalı arkadaşlarımızla beraber yürüyeceğiz" dedi. - Bursa

Ekleme Tarihi
10.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ülker Golf, Bursa, Dünyaya Açılıyor
Link: Ülker Golf, Bursa'dan Dünyaya Açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız