Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

Dondurmayı döner yaptı

Sakarya'da faaliyet gösteren Çeliktaş firması dondurma sektörüne sinerji oluşturacak yeni bir projenin çalışmasını tamamladı.


SAKARYA - Türkiye'de dondurma sektörü günden güne büyüyor. Hazır dondurma üreticileri ve açıkta dondurma satanlar, pazarda öne çıkmak için çeşitli uygulamalar yapıyor. Sektörde faaliyet gösteren firmalardan kimisi promosyonlar sunuyor, kimisi ise satış standını yeniden tasarlıyor. Çeliktaş firması da, geliştirdiği projeyle dondurmayı bambaşka bir forma soktu.

Dondurmayı döner tezgahına uyarlayan Çeliktaş, bu sayede 'dondrumayı görüp canı çekenlere' doğrudan ulaşmayı hedefliyor. Döner Dondurma, özellikle sokakta tezgah içerisinde satılan dövme dondurmaları göz önüne taşıyor. Dünyada ilk tasarlanan projenin detaylarını Çeliktaş Limeted Şirketi Genel Müdürü Mustafa Çelik, KOBİDEN okurları için anlattı.

"Gördüm canım çekti söylemi, Döner Dondurma projesine ilham kaynağı oldu" diyen Mustafa Çelik, Ar-Ge çalışmalarını tamamladıkları Döner Dondurma projesinin Türkiye'de ve dünyada bir ilk olduğunu belirtti. Her geçen gün gelişen dondurma kültürünün dondurma teknolojisinin de gelişimini hızlandırdığını söyleyen Çelik, "Biz de bu noktadan hareketle dondurma sektörüne yeni bir proje kazandırdık.

Döner Dondurma projesini geliştirdik. Proje, sahip olduğu özellikleriyle Türkiye'de ve dünyada ilk ve tektir. Döner Dondurma özellikle sıcak bölgeler için tasarlandı. Bu proje sayesinde dondurma daha hijyenik bir ortamda ve çok daha uzun süre dışarıda kalabiliyor. Geliştirdiğimiz bu proje ile özel cam kabin içerisinde ve soğutma teknikleri kullanılarak yerleştirilen soğutma ekipmanları ile dış sıcaklıktan korunan dondurma erimeden daha uzun sürede satışa sunuluyor. Ayrıca sistem sayesinde toz ve diğer zararlardan etkilenmiyor.

En önemlisi dondurma şeffaf cam kabin içerisinde dışarıdan görülebildiği için satışı da çok daha kolay olacak. Böylece dondurma satışları daha da artacak" şeklinde konuştu.
'Görünce aklımıza geliyor'

Döner Dondurma projesinin 6 ayda tamamlandığını ve görselliğinin öne çıkarılarak bu şekilde daha fazla satış yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Mustafa Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Dondurmayı ben de seviyorum. Ama dondurma yemek bazen hiç aklımıza gelmiyor. Görünce aklımıza geliyor ve yiyoruz. Dolayısıyla dondurmayı daha fazla satmak için göstermek gerekiyor. Döner Dondurma fikri de bu şekilde gelişti. Kısa sürede şekillendi ve projelendirildi. Artık bundan sonra döner tezgahlarında olduğu gibi dondurmanın da satışı bu şekilde yapılabilecek. Hazırladığımız proje ile dondurmanın özellikle sıcak bölgelerde çok daha uzun sürede dışarıda ve şeffaf kabin içerisinde satışı mümkün olacak. Bu yönde bir projenin sektöre yeni bir soluk getireceğini düşünüyorum. Döner hem Türkiye'de hem de dünyada marka olmuş durumda. Döner Dondurma da aynı şekilde marka olabilir."

Bütün mevsim dondurma

Döner Dondurma projesinin, marka olan dondurma üreticileri veya alışveriş merkezi gibi büyük toplu tüketim yerlerinde çok daha ilgi göreceğini dile getiren Mustafa Çelik, amaçlarının bu projeyi kısa sürede bütün Türkiye'ye duyurmak olduğunu kaydetti. Döner Dondurma projesinin hayata geçmesi ile dondurma sektörünün çok önemli kazanımlar elde edeceğine inandıklarını söyleyen Mustafa Çelik, "Eğer bu projeyi bölgesel veya Türkiye genelinde marka olmuş firmalarla başlatabilirsek, Türkiye'de ve dünyada çok daha hızlı yaygınlaşabiliriz.

Asıl amaç dondurma sektöründe marka olmuş kuruluşların dikkatini çekebilmek. Döner Dondurma projesini bütün Türkiye'de yaygınlaştırmak için franchising yöntemini de düşünüyoruz. Teklif gelirse proje ortağı alabiliriz, projeyi de satabiliriz. Bu projenin patenti ve isim hakkı bize ait. Döner Dondurma bizim tescilli ismimiz" dedi.

Firmalarının aslen inşaat alanında faaliyette bulunduğunu söyleyen Mustafa Çelik, Çeliktaş'ın temelinin 1956 yılında Muzaffer Çelik tarafından atıldığını belirtti. Farklı alanlarda proje geliştirmenin önemine değinen Mustafa Çelik, "Önemli olan böyle bir fikrin geliştirilmesiydi ve biz de bu noktada geliştirdiğimiz ve dondurma satışlarını artıracak bu projeyi bütün Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz.

Eskiden, soğukta dondurma yenmez deniliyordu ve dondurmanın da bir mevsimi vardı. Ama şimdi bütün mevsim dondurma yiyebiliyoruz. Gördüm canım çekti diyen herkes artık dondurma yiyebilecek" diye konuştu.





kobiden.com
alt
alt

Ekleme Tarihi
27.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Dondurmayı döner yaptı, gıda tarım
Link: Dondurmayı döner yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız