Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


‘Otomobil’ Değil Sosis Peşinde!

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Volkswagen, otomobillerinin yanında farklı ve “kokusuyla çekici” ürünlere de imza atıyor. Her ne kadar çok fazla bilinmese de, 1970’lerden bu yana VW’nin özel sosis ve ketçapı, başta damak zevkine önem veren çalışanlarını “doyurma” işlevinin yanında, artık ülke çapında hatta farklı ülkelerde bile büyük ilgi görüyor.

Almanya’daki Wolfsburg fabrikasının mutfağında çalışanların karınlarını doyurmak için yapılan ve 1970’lerin başında VW fabrikasında çalışan kasaplar tarafından özel baharatlar, otlarla harmanlanan sosisler, öyle beğenilmiş ki, artık fabrikada bunun için de bir üretim tesisi açılmış.

Arabadan çok sosis...

2012 yılında 5.74 milyon otomobile karşılık 6.4 milyon sosis üreten Volkswagen, bunları fabrika kantinlerinin yanında, tesisin içinde yer alan eğlence yeri Autostadt’ın restoranlarında, yine burada bulunan otelde ve VW Arena stadyumunda karnı acıkanlara yaklaşık 1.5 euro’ya servis ediyor. Fabrika dışında Aşağı Saksonya ve Berlin’deki Edeka marketlerinde de satılıyor. Sosislerin vejetaryenler için olan versiyonu da var.

İşi daha da ileri götürmeye kararlı olan Volkswagen, sosislerin Avrupa Birliği’nin ihracat izni için koyduğu koşulları karşılamak amacıyla kasap bölümünü modernleştirdi. Böylelikle VW sosisleri, İspanya, Belçika, İngiltere ve diğer ülkelerdeki VW fabrikalarına da gönderilebilecek.


Gizli içerik açıklanmıyor
 
Brezilya, Çin, Hindistan gibi ülkelerden de talep olduğu belirtilirken, içeriğin yazılması sorunu nedeniyle şirket buna sıcak bakmıyor. Çünkü VW sosislerine ayrıcalık kazandıran gizli içeriği açıklamak istemiyor. Sosislerin özel mağazalarda satılması konusundaysa “VW’nin bir yiyecek ürünüyle özdeşleştirilmesi, marka imajı açısından uygun olmaz” diyerek çekimser davranıyor.
Volkswagen, üzerinde “Volkswagen orijinal yedek parça” yazan sosislerin yanında kendi adını taşıyan milyonlarca şişe ketçap da ürettiriyor.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çin, ilgi, ileri, yedek, talep, sıcak, Marka, üretim, çekici, Farklı, şirket, Servis, Avrupa, Berlin, İspanya, Almanya, Belçika, yiyecek, eğlence, ihracat, Fabrika, Otomobil, ne kadar, en büyük, Brezilya, otomotiv, İngiltere, Hindistan, satılıyor, Volkswagen, yedek parça, Avrupa Birliği
Link: ‘Otomobil’ Değil Sosis Peşinde!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız