Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Kruvasan ile pazarı altüst eden adam yine işbaşında

GEÇEN yıl ‘ambalajlı kruvasan’ üreterek pazarı altüst eden Şimşek A.Ş., şimdi de cheesecake’i ambalaja soktu. Erol Şimşek, cheesecake’in Türkiye’de ilk kez bu ölçekte ambalajlı üretildiğini söylüyor.

İNOVASYON sadece ‘buluş’ yapmakla olmuyor. Bilinen bir ürünü, farklı bir yöntemle pazara sunmak ve yüksek cirolara ulaşmak da inovasyon. Bu konuda ilk deneyimini geçen yıl ‘kruvasan’ı kitlesel olarak ambalajlı üreterek yaşayan ve büyük başarı elde eden Şimşek A.Ş., şimdi de ‘cheesecake’i ambalajlı üretiyor. Geçen yıl, 330 milyon lira ciro yakalayan firmanın, inovasyona dayalı yatırımları 30 milyon liraya ulaştı. Şimşek A.Ş. Genel Müdürü Erol Şimşek, Türkiye’de ilk kez cheesecake’i paketleyerek satışa sunacaklarını belirterek, sıradışı ürünlerle önümüzdeki 3 yıl içinde 500 milyon lira ciro hedeflediklerini söylüyor. Erol Şimşek şöyle konuşuyor:

KURU HASAN KRUVASAN

Bien Kruvasan’ı “Kuru Soğan, Kuru Hasan” sloganıyla tanıttık. Yüzde 3 olan kategori bilinirliği yüzde 70’e yükseldi. Biz de pazar paylarımızı altüst ettik; kek pazarındaki payımız yüzde 1’den yüzde 10’a yükseldi. Sektörde de yeni bir segment oluştu. 2014’e de yeni ürünlerle girdik ve devam ediyoruz. Bien Cheesecake çok iddialı bir ürün oldu ve ciromuza çok güçlü katkısını bekliyoruz. Şimşek A.Ş. olarak Karaman’da üretim yapıyoruz. Bisküvi, çikolata, kek, gofret, kraker ve kruvasan gruplarında ürünlerimiz var.

ÜMİT BURNU’NA KADAR İHRACAT

15 yıl önce 4 ülkeyle ihracata atılmıştık. Bugün Avrupa’dan Afrika’ya, Asya ve Avustralya’dan Amerika’ya kadar 100’ü aşkın ülkede satış yapar hale geldik. Dünya genelinde her saniye 20 paketten fazla Şimşek ürünü tüketiliyor. Kruvasanı, Nijerya, Gana ve Tanzanya’nın ardından Güney Afrika’yla Ümit Burnuna kadar ulaştırdık. Gofret, kek, kraker, bisküvi, kruvasan ve çikolata gruplarındaki ürünlerimizle global ölçekte güçlü bir oyuncu olduğumuzu kanıtladık. Geçen yıl 100 milyon dolarlık ihracat yaptık. 2014’te 130 milyon dolarlık ihracat hedefimiz var.

KARAMAN’DAKİ DEV ÜRETİM

Şimşek Bisküvi, 1996’da Ramazan Şimşek tarafından, Karaman’da kuruldu. Şu anda Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamızda üretim yapıyoruz. Henüz 18 yıllık bir firmayız ama son 6 senedir Türkiye’nin 500 sanayi devi arasında yer alıyoruz. Fabrikamız 95 bin metrekaresi kapalı 40 bin metrekaresi açık alan olmak üzere 135 bin metre krelik alana yayılmış durumda. Depo kapasitemiz 2 milyon koli. Çalışan sayımız 1600 ve 300’ün üzerinde ürünümüz var. Bisküvide yıllık 27 bin ton, gofrette 8 bin ton, kek üretiminde 35 bin ton, krakerde 10 bin ton, çikolatada 25 bin ton ve kruvasanda 10 bin ton toplamda ise yıllık 115 bin ton üretim yapıyoruz.

İnşaat yatırımları

EROL Şimşek, Karaman ve İstanbul’da inşaat sektöründe yeni projeleri de olduğunu söylüyor. Şimşek şu bilgileri aktarıyor: “Karaman’da 20 yıldır inşaat yapıyoruz. Şimdi İstanbul’un Avrupa yakasında da markalı konut projesi inşa ediyoruz. Karaman’da Prestij Konakları adı altında lüks konut inşaatı da devam ediyor.

KEÇİ SÜTLÜ BİSKÜVİ YAPTIK

ÜRÜN çeşitleri arasında ‘Tio Haydi-Keçi Sütlü Bisküvi’ ile de öne çıktıklarını söyleyen Erol Şimşek, “Bu ürünümüzün de pazarda bir benzeri yok. Anneler çocukları için özellikle tercih ediyor” diyor. Paketli süt üreticilerine çiğ süt tedarikçisi olmak istediklerini de söyleyen Şimşek, “Karaman’da, 7 bin dönüm arazi üzerine süt hayvancılığına yönelik bir tesis için 3 yıl içinde 50 milyon liralık yatırım yapacağız. Bu projenin de temellerini attık. Kademeli ilerleyerek, 2015’te devreye alınacak” diye konuşuyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kruvasan, Şimşek A.Ş, cheesecake
Link: Kruvasan ile pazarı altüst eden adam yine işbaşında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız