Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Pınar Süt'ten üreticiye eğitim

TÜRKİYE'nin önemli süt ve süt ürünü üreticilerinden Pınar Süt, Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi'nde Eskişehir'de, bin 400 yetiştiriciye hayvan bakımı ve sağlıklı üretimi için eğitim verecek. Eskişehir ile birlikte 2014 yılında toplam dört binden fazla üretici de eğitim almış olacak.

Pınar Enstitüsü öncülüğünde, çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesi için Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi başlatıldı. İlk olarak geçen Mayıs ayında Muğla Milas'ta iki bin 600 süt üreticiye eğitim verildi. Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Eskişehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, SS Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, İnönü İlçesi Süt Üreticileri Birliği'nin yanı sıra Pınar Süt ve Çamlı Yem Besicilik işbirliğiyle proje, Eskişehir'e de taşındı. Projeye ayrıca, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi de destek verdi. Bu projenin ikinci ayağında ise, Eskişehir'de bin 400 yetiştirici, önümüzdeki günlerde eğitime alınacak. Bu eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte 4 binden fazla üretici 2014 yılı içerisinde eğitim almış olacak.


İZMİR SÜT ÜRETİMİNİN BAŞKENTİ OLDU
 
Hedef A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, "Pınar Süt, 1973'te İzmir'de bulunduğu bölgeyi kalkındıran, harekete geçiren ve refah yaratan bir iş modeli ortaya koydu. Bu model sayesinde, İzmir süt üretiminin başkenti oldu. İlerleyen yıllarda biz bu modeli Eskişehir'e taşıdık ve benzer bir ekonomik etki bu bölgede de gerçekleşti. Bu modelle tüm sektöre örnek oluşturduk. Tıpkı Ege, tıpkı İç Anadolu'da yarattığımız değeri, şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgemiz için yaratmaya soyunduk. Şanlıurfa fabrikamız aracılığıyla bu bölgedeki üreticilere de sürdürülebilir bir iş modeli öğreteceğiz" dedi.

Şirket bazında büyümenin sadece rakamsal değil, ülkeye ve doğal çevreye faydalı olarak gerçekleşmesi gerektiğinin altını da çizen Yaşar, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Yaşar Holding'in daha sağlıklı bir dünya ve sürdürülebilir büyüme hedefinde, her bir bireyin eğitilmesinin, bilinçlenmesinin önemine inandığını vurguladı.


EĞİTİMLER ÖNEMLİ DEĞERLER SAĞLAYACAK
 
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş da, "Çiğ süt üretimi ülkemizde hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda hem halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesine destek oluyor, hem de üreticilerimizin yaşam kalitesini arttırarak, refahın tabana yayılmasını sağlıyor. Çiğ süt üretiminden bu faydaları elde etmenin yolu ise bilinçli üretimden geçiyor. Bu eğitimler ortaya koyacağı sonuçlar itibariyle hepimiz için önemli değerler sağlayacak" dedi.
 
Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil ise, "Sütün, tüm faydalarından azami olarak yararlanılabilmesi için, hayvanlarımızın sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerimizin de hijyen ve sanitasyon konularında bilinçli olması gerekiyor. Pınar Enstitüsü öncülüğünde yürütülen 'Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde' Projesi de çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesini amaçlıyor. Amacımız, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmak" diye konuştu. Konuşmaların ardından projeye katılan üreticilere, sertifikaları da verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: süt, Pınar süt
Link: Pınar Süt'ten üreticiye eğitim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız