Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre


Bıldırcın yumurtası her derde deva 



Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yetiştirilen bıldırcınların yumurtası çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Halkın daha çok sütün içine kırarak içtiği bıldırcın yumurtası, solunum yolu hastalıklarının iyileşmesinde önemli rol oynuyor.


Veteriner Fakültesi’nin uygulama alanında yetiştirilen yaklaşık 300 adet bıldırcın yumurtası piyasada her gün alıcı buluyor. Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde, çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında, hastaların ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında, kansızlık ve anemi tedavisinde kullanılan bıldırcın yumurtası daha birçok hastalık için şifa kaynağı. Temiz bir ortamda yetiştirilen ve günlük bakımları yapılan bıldırcınlar neredeyse her gün yumurtluyor.

Yılda yaklaşık 300 yumurta veren bıldırcınlar, bazı turistik yerlerde de ateşin üzerinde pişirilerek yeniyor. Etinin lezzetli olmasından dolayı bazı restoranlar tarafından tercih edilen bıldırcından 150 gram et çıkıyor.

Bıldırcının hem etinden hem de sütünden faydalanıldığına dikkat çeken Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Mustafa Oğan, bıldırcınların 2 ay gibi kısa sürede kesim aşamasına geldiğini söyledi. Bıldırcın yumurtasının içinde bol miktarda protein bulunduğunu hatırlatan Oğan, “Astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı faydalı olduğu biliniyor. Bu özelliklerinden dolayı eskiden fazla bulunmayan bıldırcın yumurtasının tüketimine son yıllarda önem veriliyor” dedi.

Yapılan bıldırcın ıslah çalışmalarından sonra yumurta ve et üretiminde artış yaşandığına dikkat çeken Oğan, bıldırcın sayısının daha da artacağını söyledi.(İHA)

Ekleme Tarihi
24.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bıldırcın yumurtası her derde deva
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız