Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Diplomalı ellerden nefis sucuk ve pirzolalar 

 
Diplomalı ellerden nefis sucuk ve pirzolalar
 
BURSA - Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi et işletmesinde diplomalı bilim adamlarının gözetiminde hazırlanan sucuk, salam ve et ürünleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Veteriner Fakültesi çiftliklerinde, alanında uzman veteriner hekimler gözetiminde yetiştirilen hayvanlar, yine uzmanlar kontrolünde işlenerek döner sermaye ile halkla buluşuyor.

Yumurta üretiminden süt ürünlerine, tereyağından yoğurda bir çok ürünü diplomalı ellerden halka sunan Veteriner Fakültesi, son olarak sucuk, salam ve kuşbaşı gibi et ürünlerini de vatandaşların beğenisine sunuyor. Gösterilen ilgiden memnun kalan fakülte yönetimi, et ve süt ünitesini büyütmeye karar verdi.

DİPLOMALI ELLERDEN NEFİS ETLER

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi ve et süt işletmesi sorumlusu Dr. Artun Yıbar, et bölümünde bir usta ve iki yardımcısının, sorumlu veteriner hekim, teknik müdür gözetiminde hizmet verdiğini söyledi. Et ve süt ünitesinin Veteriner Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet verdiğini anlatan Yıbar, “Buradaki hayvanlar Veteriner Fakültesi çiftliklerinde muayeneleri yapılmış, ilgili anabilim dalları öğretim üyeleri tarafından muayene ve tedavileri yapılmış ve artık insan sağlığı için herhangi bir risk teşkil etmeyen hayvanlar. Bu hayvanlar Bursa’daki bir mezbahada kesilerek burada işleniyor ve kampüs içinde bulunan iki satış ünitesinde halkla buluşuyor.” dedi.

Ünitede, günde yaklaşık 150 kiloya yakın etin işlendiğini ifade eden Artun Yıbar, üretilen başta sucuk ve salam olmak üzere kuşbaşı, kıyma ve parça etlerin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Et ve süt ünitesini büyütmeyi düşündüklerini anlatan Yıbar, hazırlıkları devam eden yeni yerde ise daha değişik ve doğal ürünler üretilerek halka sunulacağını kaydetti.

UÜ Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Et Süt İşletmesi Sorumlusu Dr. Artun Yıbar, bütün doğallığı ve bilim yuvası çiftlikten sofraya üretim yapılmasına rağmen fiyatların da piyasa koşulları ile orantılı olduğunu sözlerine ekledi. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
03.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Diplomalı ellerden, nefis sucuk ve pirzolalar
Link: Diplomalı ellerden nefis sucuk ve pirzolalar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız