Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


2013’te kebap tahtı devretmedi

Yemeksepeti, sipariş verilerinden yola çıkarak 2013 yılında Türkiye’deki lezzet tutkunlarının en çok neleri tercih ettiğini listeledi.
 
Yemeksepeti’nin verilerine göre, en çok tercih edilenler kebap, lahmacun, pide, hamburger ve pizza olurken, lahmacun satışları 3,5 milyon adedi geçti. 2013 yılında Türkiye’de online sipariş alanında en hızlı büyüyen mutfak ise Uzak Doğu mutfağı oldu.

2013 yılında Türkiye’deki lezzet tutkunları kebap ve Türk mutfağından yine vazgeçmezken, yeni mutfakları keşfetmekten de geri kalmadı. Sipariş verilerinden yola çıkarak 2013 yılında en çok nelerin tercih edildiğini listeleyen Yemeksepeti ilgi çekici sonuçlara ulaştı.

Kebap ve pide her dönemin favorisi
 
Yemeksepeti’nin verilerine göre, bu yıl da her zaman olduğu gibi kebap ve pide sofralardan eksik olmadı. Geçen yıla oranla kebap satışları yüzde 50, döner satışları yüzde 55, pide satışları ise yüzde 45 artış gösterdi. Yemeksepeti üzerinde, nar ekşili-cevizliden sarımsaklıya, kaşarlıdan fıstıklıya onlarca çeşidi olan lahmacun ise, 2013 yılında 3,5 milyondan fazla sattı. En çok tercih edilen pide çeşitleri ise kıymalı ve kuşbaşılı-kaşarlı pide oldu.

Sofralarda Uzak Doğu mutfağı rüzgarı esti
 
Sipariş verilerine göre, Japon ve Çin mutfakları geçen yıla oranla yüzde 63 daha fazla tercih edildi. Sushi satışları yüzde 90 artarken, şampiyonluğu California Roll kazandı. En çok satan noodle çeşidi tavuk etli noodle olurken, ortalamada her gün 7 kişi portakallı ördek sipariş etti.

Denizden midye dolma, tatlılardan sufle tercih edildi
 
Yemeksepeti’nin verilerine göre deniz mahsulleri satışları da yüzde 52 arttı. Günde ortalama 400 kişi midye dolma yedi, Karadeniz’in hamsi tavası en çok tercih edilen balık oldu. Tatlılarda ise en çok tercih edilenler sufle, profiterol ve künefe oldu. Ev yemeklerinde ise geçen yıla oranla tavuklu pilav satışları yüzde 123 artarken, zeytinyağlılar yüzde 31 daha fazla tercih edildi. Mercimek çorbası ve mantı da en çok sipariş verilenler listesine girdi. Kahvaltıda menemen açık ara favori tercih olurken, poğaça ikinci geldi. Yemeksepeti’nde önceki yıla kıyasla küçülen tek ürün ise kuru pasta.


Yemeksepeti hakkında:
 
Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Bugün itibariyle 48 il ve Kıbrıs’ta hizmet veren Yemeksepeti, tüm internet kullanıcıları ve ilgili restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlıyor. Türkiye ve Kıbrıs’ta halen 8.000’e yakın üye restoran ve 2.300.000'den fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Yemeksepeti, günde aldığı ortalama 60.000 siparişle yaklaşık 165.000 kişiye hizmet veriyor. Yemeksepeti’nin yurt dışı markası Foodonclick.com ise 1.000’den fazla restoranla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet veriyor. Yemeksepeti, online yemek siparişinde Yunanistan’ın pazar lideri olan Clickdelivery.gr’ye yaptığı yatırımla, servis verdiği ülke sayısını 7’ye yükseltti.

Yemeksepeti, internet üzerinden sunduğu hizmetin yanı sıra tüm telefonlarla uyumlu mobil web sayfaları, iPhone, Android ve Windows Phone uygulamalarıyla mobil cihazlar üzerinden de sipariş kabul ediyor. Yemeksepeti’nin projeleri arasında bulunan Lokum.com Türkiye’nin farklı yörelerinden saklı kalmış lezzetleri üreticilerinden temin ederek kullanıcılarına sunarken, Papyon.com ise dışarıda yeme içmeye dair her şeyi bünyesinde barındırıp online rezervasyon imkanı sağlıyor.
 
  

Ekleme Tarihi
07.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 2013’te kebap, tahtı devretmedi, yemek sepeti, kebap
Link: 2013’te kebap tahtı devretmedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız