Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre


İçtiğiniz su nasıl olmalı

Günde en az 2 ile 2,5 litre arası su içmemiz gerektiği artık bilinen bir gerçek ama ne kadar içmemiz gerektiğinin yanı sıra nasıl bir su içmeliyiz. Ph değeri ne kadar olmalı, su vücutta hangi dengeleri sağlıyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Serkan Tutar yaşam kaynağımız, suyu tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıkladı.

İçindeki Ph seviyesi 7,5 civarında olması en ideal değerdir. Normal suyun içindeki minerallerden bahsetmek doğru değil ama çeşme suyunda yüksek miktarda klor bulunuyor. Klor suyu alkali yapar.

Su içmemizin öneminin yanı sıra içtiğiniz suyun alkali olması da önemlidir ama fazla alkali olması da toksik etki yapar ve vücudu tahrip eder. Alkali olması tüm gün asidik besin tüketildiği için vücutta asit baz dengesini sağladığı için faydalı olur. Bu durumda halsizlik yorgunluk baş ağrısı gibi durumların yaşanmasını engeller.

Gün içerisinde içilen su miktarı 10-12 bardak (2-2,5 litre) olmalıdır. Bu şekilde yaşamsal fonksiyonlarınızın düzenli şekilde çalışmasını sağlarsınız. Suyun en önemli işlevlerinden birisi de lenf kanalını temizlemesidir.

Eğer kilo vermek istiyorsanız yeterli su içmelisiniz. Yaşamınıza dikkat ediyor ve diyetinizi tam anlamı ile uyguluyorsanız bu kilo verebileceğiniz anlamına gelmez. Yeterli su tüketimi uygulanan sağlıklı beslenme programının da temelini oluşturmaktadır.

Son zamanlarda suyun alkali olmasının daha sağlıklı olduğu üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Bunun temel nedeni asidik besinlerin vücuda vermiş olduğu zararın alkalin su ile engellenmesidir. Suyu alkali yapmanızın sağlığınız açısından herhangi bir sıkıntısı yoktur ama alkali yaparken kullanmış olduğunuz yöntem çok önemlidir.

Eğer suya fazla miktarda karbonat eklerseniz tansiyonunuz yükselebilir. Bu nedenle 1 litre su içerisine en fazla 1 yemek kaşığı karbonat atılması önerilmektedir. Ama suyu alkali yapmanızın en basit ve sağlıklı yolu suyunuzun içerisine limon atmak olacaktır. Sabahları 1 litre su içerisine dilimleyerek atacağınız limon parçaları uzun vadede vücutta alkali etki gösterecektir.

Yapılan bazı araştırmalarda ise alkalinin sindirim sistemini tembelleştirdiğini ve bu beslenme tarzının hiçbir bilimsel dayanağı bulunmadığını savunmaktadır. Ayrıca aşırı karbonat tüketiminin mide duvarında tahribata neden olabileceğini de belirtmişlerdir.

Yeterli ve dengeli beslenme tarzı ile yeterli miktarda su içildiğinde suyun alkali hale getirilmesi zorunlu değildir. Çünkü bu şekilde vücuttaki asit-baz dengesi zaten sağlanacaktır.

Eğer karın bölgeniz gergin ise kesinlikle yeterli miktarda su içmiyorsunuz demektir. Vücutta biriken fazla su kas kütlesinin içerisinde birikmektedir. Kas kütlesi de en fazla karın bölgesinde bulunmaktadır. Dolaysıyla vücudunuzda biriken ödem en fazla karın bölgesinde olur bu da karın bölgesinin gergin ve sert olmasını sağlar.

Yaşam kalitesini düşüren ödemi azaltmanın en önemli yolu düzenli yaşam ve su tüketimini yeteri kadar yapmaktır. Fazla miktarda su içtiğinizde ilk dönemler idrara çıkma sıklığınızın arttığını göreceksiniz ki bu durum vücutta biriken ödemin dışarı atıldığını göstermektedir.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İçtiğiniz su, nasıl olmalı, su, sağlık, Serkan Tutar
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız