Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Süt, Süt Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
Alkol teklifinin görüşmeleri ayran servisiyle başladı 

Alkol teklifinin görüşmeleri ayran servisiyle başladı

ALKOL tüketimine kısıtlamalar getiren yasa teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri ayran servisiyle başladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hükümet adına hazır bulunduğu, alkollü içki sektörünün temsilcileriyle birlikte çok sayıda gazetecinin de izlediği toplantının başında da, CHP, BDP ve AK Partili üyeler arasında ayran esprileri yapıldı.

70’LİK AYRAN


CHP’li Mevlüt Aslanoğlu, salondakilere dönerek, "Ne içersiniz, rakı, viski, şarap, bira" diye takıldı. Ak Parti sıralarından, "Bize ayran" diye laf atılınca, Aslanoğlu görevlilere, "Herkese ayran getirin benden, ne kadar ayran varsa getirin" dedi. Bu sırada muhalefet sıralarından da, "70’lik ayran" diye espri yapıldı.


GİZLİ İÇİYORSUNUZ

CHP’li Mahmut Tanal da AK Partililere, "En çok oyu en çok içki içilen illerden alıyorsunuz, o halde gizli içiyorsunuz, iki yüzlülüğün anlamı yok" diye laf attı.

AYRAN SERVİSİ

Komisyon görüşmelerine başlanmasıyla birlikte ise görevliler ellerinde ayran kutuları bulunan tepsilerle içeriye girdi. Görevliler, ayranları Bakan Şimşek başta olmak üzere milletvekilleri ve bürokratlara servis etmeye başlarken salondan da ayran esprileri yükseldi. Salondaki kameraların ayran servisini görüntülemek istemesiyle yaşanan hareketlilik üzerine Komisyon Başkanı Lütfü Elvan görevlileri, "daha sonra servis etseniz" diye uyardı.

RAKI İSTEDİ

CHP’li İzzet Çetin, "Milli içki diye ikram ediyorsanız ben de rakı istiyorum" derken, AK Partililer ayran servisinin CHP’li Aslanoğlu’nun ikramı olduğunu söylediler. Tanal ise o sırada salona giren AK Partili Recai Berber’i işaret ederek, "Berber ile birlikte geldi ayranlar" diye itiraz etti. Komisyon Başkanı Elvan da, "Ayrandan rahatsız olan mı var, milli içkimiz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Alkol teklifinin görüşmeleri ayran servisiyle başladı
Link: Alkol teklifinin görüşmeleri ayran servisiyle başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız