Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Süt, Süt Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
Türkova Süt 


Dünya standartlarında üretim yapan Türkova bölgedeki sütün yüzde 60’ını işliyor

Batı Karadeniz bölgesinin en büyük süt işleme kapasitesine sahip Türkova Süt Ürünleri, Batı Karadeniz bölgesinde Kdz. Ereğli’den Kastamonu sınırına kadar bölgedeki sütün yaklaşık yüzde 60’ını işliyor. 100 kişinin istihdam edildiği Türkova Süt Ürünleri fabrikası günlük 150 ton süt işleme kapasitesine sahip.


Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) yönetimi haftalık gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısını, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üyeleri Türkova Süt Ürünleri Fabrikası ev sahipliğinde gerçekleştirdi. BAKİAD Başkanı ve Türkova Süt Ürünleri Fabrikası Genel Müdürü Birol Dikyurt, Türkova Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Kumcu ve Fabrika Müdürü Reyhan Kumcu, BAKİAD yönetim kuruluna fabrikaları hakkında bilgi verdi.

Türkova Süt Ürünleri Fabrikası Genel Müdürü Birol Dikyurt, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'yla yaptıkları ortak proje ile 5 bölgeye süt toplama soğutma merkezleri kurduklarını, 3 yıl önce BAKKA Kobi Mali Destek Programı'yla bölgede ilk defa mozarella peynirini kendileri üretmeye başladıklarını anlattı. Batı Karadeniz’de olup dünya standartlarında bir tesisleri olduğunu ifade eden Dikyurt, "Çeşitli zamanlarda fabrikamızı ziyaret eden Hollandalı ve İtalyan heyet 'Türkiye AB ülkesi olmamasına rağmen Bartın'daki Türkova Süt İşletmesi'ndeki teknoloji parkuru, modernlik, hijyen ve üretim kalitesi AB standartlarında. Bartın'daki bu tesis Avrupa'daki tesislerin çok önünde.' şeklinde fabrikamızla ilgili düşüncelerini dile getirmişlerdir." dedi.

"TÜRKOVA, İSTANBUL PİYASASINDA İLK 3’TE YER ALDI"

Türkova ürünlerinin İstanbul piyasasında ilk 3’te yer aldığını ifade eden Birol Dikyurt, “Allah’a şükür, şu anki geldiğimiz noktada özellikle Türkiye’nin ticari piyasasının çok önemli bir bölümünün yer aldığı İstanbul piyasasında da Türkova ürünlerimiz ilk 3’te yer almaktadır. Ürünlerimizin İstanbul ve civarındaki pazarlanmasında fabrikamızın yönetim kurulu üyesi Adil Kocaman’a teşekkür ediyoruz. Ürettiğimiz ürünü de potansiyel olarak en büyük pazar İstanbul’a, Trakya ve Edirne’ye kadar pazarlıyoruz. Bölgemizdeki pazarlamayı ise Zonguldak’tan Kastamonu sınırına kadar gerçekleştiriyoruz. İstanbul pazarına giderken de güzergah üzerinde bulunan Bolu, Düzce ve Adapazarı gibi illere de pazarlamamız devam ediyor. Trabzon, Samsun gibi illerin yanı sıra bazen Ege ve dönem dönem de Akdeniz’e de pazarlamamız olabiliyor.”
diye konuştu.

"YEMEDİĞİMİZİ ÜRETMEYİZ"

Ürünlerindeki renklerin tamamen organik olduğunu ifade eden Dikyurt, “Allah’a çok şükür yemediğimizi, çocuklarımıza yedirmediğimiz şeyi üretmiyoruz, ürettiğimiz her şeyi vicdanımızın sesine kulak vererek rahatlıkla yiyebiliyoruz. Bu felsefe ile üretim satış ve pazarlamaya devam ediyoruz. Günden güne tesisimiz hem işleme kapasitesi ile hem de mevcut personel kapasitesi ile büyüyor. 100 civarında çalışanımız var. 10 yıl önce 10 kişiyle çalışan tesisimiz şimdi 10 kat daha fazla istihdama sahip. 20 tonlarda işleme kapasitesi olan tesisimiz şimdi 150 ton süt işleme kapasitesine kadar çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

"TÜRKOVA GÖÇÜ ÖNLÜYOR"

Bartın’ın yüzde 65-70’inin kırsalda yaşadığına dikkat çeken Birol Dikyurt, şunları ifade etti: “Kırsal kesimdeki insanlarımızın istihdam edilmesi lazım. Süt topladığımız üreticilerimiz içinde, aylık sütten geliri 3-5 bin lira olan köylü halkımız var. Kaliteli süt vererek bu işi bilinçli yapan köylü halkımız aylık düzenli maaş gibi gelir edebiliyor. Böylelikle bu işin meslek haline getirilmesiyle köylerdeki göçü de önlemiş olacağız. Türkova süt ürünlerinin kırsal kesimde yaşayan insanlarımıza önem verdiğini, hem üretime hem de meslek edinerek hayvancılık yapmış olmak için değil meslek olarak yapmaları için teşvik ediyoruz. Türkova ailesi olarak, Bartın’a ekonomik olarak yaptığımız en büyük değer ve katkı kırsaldaki göçü önlemiş olduğumuza inanıyorum.”

GÜNLÜK 10 TONLUK ÜRETİM

Türkova Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Kumcu ise 150 ton süt işleme kapasitesine sahip fabrikalarında, günlük 10-15 ton arasında üretim gerçekleştirdiklerini anlattı. Kumcu, şöyle devam etti: “Gıda üretimini ciddiye alıyoruz. Fabrikamızda imal ettiğimiz tüm ürünler, ilk safhasından ambalajlanmasına kadar bir çok test aşamasından geçmektedir. Bir vizyonumuz ve hedefimiz vardı, gece ve gündüzümüzü katarak tesislerimizi bu günlere getirdik. Yatırımlarımız, bölgemizin ve memleketimizin menfaatleri doğrultusunda hiç durmadan devam etmektedir. Türkova denince akla kalite ve güven gelmesi, bizim çalışma hayatımızdaki en önemli hedefimiz olacaktır. Fabrikamızda süt ve süt ürünleri olarak 10 çeşit ürün imalatımız gerçekleştirilmekte olup pazara sunulmaktadır.”

BAKİAD’ın, Türkova Süt Ürünleri Fabrikası'nda gerçekleştirdiği toplantıda ayrıca Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yaşar Bahçıvan, Yunus Özpeynirci, Zeyyin Sakareisoğlu, Ali Rıza Demirok, Sabri Karaman, Engin Yakın, Salih Günay, Ercan Baç, Nahit Çakmak ve Genel Sekreter Hasan Önder de yer aldı.

Toplantı sonunda, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Türkova Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Kumcu’ya, üzerinde Ayetel Kürsi yazılı tablo hediye etti. BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, ayrıca, Bartın’da kaliteli üretimiyle dünya standartlarında faaliyet gösteren Türkova Süt Fabrikası yöneticilerini tebrik ederek, kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Karşılıklı fikir alışverişi ile gerçekleştirilen programın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkova Süt
Link: Dünya standartlarında üretim yapan Türkova bölgedeki sütün yüzde 60’ını işliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız