Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Şalgam »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
Doğanay şalgam, devrim etkisi yapacak bir ürün çıkarmaya hazırlanıyor 

Doğanay, 'devrim etkisi' yapacak bir ürün çıkarmaya hazırlanıyor


Doğanay CEO'su Ali Aydın, "Sektörde devrim gibi bir ürün çıkarıyoruz. 15 - 20 milyon lira yatırım oldu. Duyurmaya hazırlanıyoruz" dedi.



İSTANBUL - 'Doğanay' adı, bana da birçok kişi gibi şalgam suyunu hazırlatıyor. Bunda garip bir taraf da yok. CEO'su Ali Aydın'ın verdiği bilgiye göre Türkiye şalgam suyu pazarının yüzde 95'ine sahip. Fakat asıl haber bu değil, asıl haberi CEO'su Ali Aydın şöyle anlattı: "Yeni bir ürün çıkarıyoruz. 15 - 20 milyon liralık yatırımı oldu. Duyurusunu yapmaya hazırlanıyoruz. Çok farklı, sektörde devrim gibi bir ürün diyebilirim. Yine içecek ama oda sıcaklığında uzun süre bozulmadan, besin değerini hiç kaybetmeden kalabilen bir içecek."
 
Ali Aydın, DÜNYA Ekonomi TV'de, İstihbarat muhabirimiz Aysel Yücel'le birlikte sunduğumuz İşin İçinden programının konuğuydu. Aydın, iki yıldır Doğanay'da. Kendisinin bir profesyonel olarak atanması, başka görevlendirmeler, yeni departman oluşumları... Bunların şirketin yeni büyüme planlarının bir sonucu olduğunu söyledi. Doğanay'ın cirosu, 2012'de 70 milyon liraya dayanmış. Bu, 2011'e göre yüzde 70 büyüme anlamına geliyor. 2013 büyüme hedefi çok daha çarpıcı: Yüzde 100! Doğanay'ın bu iddialı büyüme hedefini gerçekleştirmek bakımından planladığı bir başka iş de marka yatırımı olacak.
 
Şimdi, soru şu; bu önemli firmaya talipli var mı? Satın almak isteyen, ortak olmak isteyen var mı?
"Evet, var dedi, Ali Aydın. Avrupalı, Ortadoğulu firmalardan teklifler alıyoruz ama masamızın üzerinde duran, değerlendirdiğimiz bir teklif yok. Şu anki konsantrasyonumuz şirketin büyümesi noktasında. Bu konuda daha yapmamız gereken şeyler var. Bizim de 2023 hedefimiz var. Dünyaya şalgam içirmek, Doğanay'ı bir marka olarak dünya ölçeğinde bilinirliğe ulaştırmak... Gündemimiz bu."
Doğanay'ı Hasan Doğanay kurmuş. 1960 yılında, gıda işine girmiş, 1997 yılında şalgam suyu üretimiyle devam etmiş. Adana Hacı Ömer Sabancı OSB'de üretim yapıyor. Kapalı üretim alanı 38.000 metrekare. 350 milyon litre üretim kapasitesi var. Hasan Doğanay, artık emekli. İşin başında artık oğulları var. Yine oğlu Rafet Doğanay da şirketin yönetim kurulu başkanı. En öneli ürünleri şalgam suyu... Ardından, limon sosu, üzüm, elma sirkesi, balsamik sirke, limon suyu, nar ekşisi ve sosu... Yeni ürün var mı? Var, bir kere 'devrim gibi' olduğu belirtilen yeni bir ürünün lansmanı çok yakın. "Arkasından meyve ve sebze de dahil yeni ürünler gelecek. Bu konuda çok yoğun çalışıyoruz. Kapasitemiz yeterli, 3 kata çıkabiliriz" dedi CEO Ali Aydın.
 
Doğanay'ın üretimi Adana OSB'de. Konya Ereğli ve Nevşehir Ulukışla'da 5 bin dönüm arazi aldı. Bu arazilerde şalgam suyunun ana hammaddesi mor havuç yetiştiriyor. Ali Aydın, "İyi Tarım Uygulamaları Denetim ve Belgelendirme, FAO (Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü) ödülü, ISO 220000, ISO 9001, HACC, TSE, gibi birçok belgeye sahibiz" dedi. Doğanay ürünleri 81 ilin tamamında binlerce satış noktasına ulaşıyor. İhracatı var, 30 ülkeye ürün gönderiyor. Aydın, toplam üretimlerinin yüzde 30 - 35'i oranında ihracat olduğunu söyledi. "Şalgam hep kebapla, köfteyle içilir diye bilinir ama bu yanlış, simitle bile içilebiliyor. Balıkla, tavukla... Yurtdışında, birçok ülkede içildiğini, sevildiğini görüyoruz" diye konuştu.

Vitamin deposu olarak biliniyor
Şalgam suyu ile ilgili sağlık yönlü araştırmalar yapıldığını belirten CEO Ali Aydın, şöyle konuştu: "Şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç A vitamini deposu. Göz sağlığına katkısı var. Doğal ve katkısız bir besin ve aynı zamanda antioksidan kaynağı. Bağırsakların çalışmasına katkısı var. İştahı açıcı olduğu bilinir. Laktik asit içerdiği için sindirimi kolaylaştırır. Mide ve karaciğere faydalıdır. Kalsiyum-potasyum yönünden zengindir. Özellikle kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığına karşı da iyi geldiği bilinir."
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Doğanay, devrim etkisi yapacak bir ürün çıkarmaya hazırlanıyor
Link: Doğanay, devrim etkisi yapacak bir ürün çıkarmaya hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız