Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Tüketici köşesi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Malatya'da sudan yüzlerce kişi zehirlendi

Malatya'da artezyen kaynağından sağlanan içme suyunu kullanan yaklaşık 200 kişi kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Boran ve Toygar mahallelerinde, iddiaya göre, kuraklık sonucu su kaynaklarının azalması nedeniyle 20 günden bu yana şehir şebekesi yerine artezyen kaynağından içme suyu sağlanmaya başlandı. Bu mahallelerin yakınındaki atıksu arıtma tesisinden doğaya bırakılan sıvı, sulama kaynaklarının yetersizliği nedeniyle artezyen kaynağının hemen yanındaki tarım arazilerinin sulamasında kullanıldı. 10 Eylül ’den bu yana kusma ve mide bulantısı şikayetiyle yaklaşık 200 kişinin Battalgazi Semt Polikliniği ile Malatya Devlet Hastanesi’ne başvurduğu öğrenildi. Özellikle 10- 12 Eylül tarihleri arasında Battalgazi Semt Polikliniğine 141 kişinin aynı şikayetlerle başvurduğu belirtildi.

Toygar Mahallesi Muhtarı Mürsel Fırat, son 5 günde mahalledeki birçok kişinin hastaneye müracaat ettiğini ifade etti. Bölgedeki tarım arazilerinin kanalizasyon atığı ile sulandığını anlatan Fırat, bu kirli suyun artezyen olarak sağlanan içme suyuna sızdığını kaydetti. Boran Mahallesi'nde yaşayan Şükrü Göçmenler, 6 kişiden oluşan ailesindeki tüm bireylerin rahatsızlanarak hastanelik olduğunu belirtti. Kanalizasyon ile içme suyunun karışması sonucu bu hastalıkların ortaya çıktığını ifade eden Göçmenler, özellikle çocuklar ve yaşlıların ciddi şekilde ciddi şekilde rahatsızlandıklarını dile getirdi.
 
SU ARITILMIŞ MI ARATILMAMIŞ MI?
 
Bahri Zengin isimli vatandaş ise “Sözde bize arıtılmış su geliyor. Bu arıtılan suyun yüzde 30’u arıtılmış, yüzde 70 arıtılmamış geliyor. Tesis yapılırken ‘buradan çıkan suyu içebilirsiniz’ dendi. Gelsin şimdi o yetkililer içsin. Toygar ve Boran mahallelerinin içme suyu kaynağı, benim arıtma tesisinden bırakılan kanalizasyon suyuyla suladığım arazimin ortasında. Burada arıtılmış suyun kokusundan bile durulmuyor. Biz normal zamanlarda bile bu artezyen suyundan çay yapmıyorduk. Buradaki insanların çoğu hastadır. Kimi serum verilerek taburcu edildi, kimi evinde yatıyor. Ak Partili milletvekillerine bu sorunu ilettik. Ancak ilgilenmediler. CHP milletvekiline söyledik. O da Enerji Bakanlığı’na aktardı. Ancak diğer milletvekillerinin olumlu rapor vermeleri nedeniyle sorun boşlukta kaldı. Yetkililere ilettik ama hala bir çözüm bulunmadı” diye konuştu.

Elif Engin ise 5 günden bu yana evdeki tüm bireylerin sırasıyla hastalandığını ifade etti. Okulun ilk gününde çocukların güçlükle ders başı yaptıklarını anlatan Engin, “Çocuklar ciddi etkilendi. Doktora götürdük. Serum verdiler. Ancak tam fayda etmedi. Birkaç gün yattılar. Tam iyileşmediler Yani sıkıntı büyük.” diye konuştu. Sudan hastalanan Adnan Engin de hastanede tedavi olduğunu ancak halsizliğin halen devam ettiğini kaydetti. Artezyen suyunun her dönem sıkıntılı olduğunu vurgulayan İsmet Engin de mahallede son 5-6 senede 15’e yakın kişinin bağırsak kanserine yakalanarak hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Malatya, zehirlenme, su
Link: Malatya'da sudan yüzlerce kişi zehirlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız