Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Meyve suyu, şuruplar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Grip arttı, satışları patladı

Grip salgını portakalbahcem.com’a yaradı, satışlar ikiye katlandı.
 
İSTANBUL - “Dünyanın en lezzetli portakalı” olarak bilinen Finike portakalını bir tıkla kapıya getiren portakalbahcem.com grip salgınıyla birlikte satışlarını ikiye katladı.

Şehir hayatının negatif etkilerinden arınmak için doğal beslenmeye yönelen binlerce kişi yılın ilk iki ayında portakalbahcem.com’dan 9500 paket meyve siparişi verdi.

Portakalbahcem.com kurucularından Mete Apaydın bu memnuniyetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek 2015’te üye sayılarını yüzde 300 arttırmayı ve yüzde 400 büyüme hedeflediklerini söyledi.

Gerçek Finike portakalını yenilikçi bir fikirle bütün Türkiye’ye sunmak istediklerini belirten Apaydın, “Market ya da pazarlarda aynı isimle satılan portakalların çok büyük kısmı aslında Finike portakalı değil.

Biz, bahçelerimizde kendi yetiştirdiğimiz eşsiz Finike portakallarını özel bir paketleme ve sunumla sitemizden sipariş veren herkesin kapısına götürüyoruz.” dedi.

İnternetten portakal satan ilginç girişimin ilk fikirlerinin 2008 yılında bir arkadaş sohbeti sırasında ortaya çıktığını belirten Apaydın, 3 sene süreyle proje üzerinde çalıştıklarını ve 2012’de fizibilite çalışmalarını tamamlayarak 2013 Ocak ayı itibarı ile portakalbahcem.com’u aktif hale getirdiklerini söyledi.

Japonya’dan İstanbul’a portakal sepeti

Son dönemde hormonsuz, taze, hiçbir kimyevi koruyucu işlem uygulanmamış meyve sebze tercihinin arttığını belirten Apaydın şunları ifade etti:

“Portakalbahcem.com’un çok iyi bir dağıtım sistemi var. Siparişleri 1 günde kargoya veriyoruz. Bu da internetten gıda ticareti yapan firmalar arasında hızla yükselmemize ve tanınmamıza imkan sağladı.

Portakalbahcem.com’a dünyanın her yerinden sipariş geliyor. Japonya’dan bir üyemizin siparişini İstanbul’da rahatsızlanan annesine, Amerika’dan gelen talebi yine İstanbul’a ulaştırdık. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa en yoğun sipariş aldığımız şehirler.”


Meyvede tazelik çok önemli

Apaydın, Portakalbahcem.com’un en önemli hassasiyetinin, siparişlerin sahiplerine taze ulaştırılması olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Meyve ve sebze bekledikçe su kaybediyor. Bu da meyvelerin renk kaybetmesine, solmasına ve buruşmasına neden oluyor. Meyveler, büyük şehirler için hasat edildikten sonra genellikle 5-6 gün içinde pazara çıkar. Hasat edilen ürün sebze meyve haline ya da paketleme evine gönderilir. Burada işlenir, paketlenir ve sonra toptancı hallerine sevk edilir. Üretim bölgesinden toptancı haline sevk, toptancı halinde ürünün satışı, marketin ya da pazarcının ürünü alıp satışa sunması için geçen toplam süre en iyi ihtimalle 4-5 gündür. Biz Portakalbahcem.com olarak sipariş geldikten sonra bahçeden ürünü topluyoruz. 24 saat önce dalında olan meyve sofranıza geliyor.”

Portakalcılık aile mesleği

100 yıldır Finike'de narenciye üreten bir ailenin son kuşağının kurduğu Portakalbahcem.com 33 farklı ürünü internet üzerinden tüketicilerle buluşturuyor. Finike portakalının yanı sıra geleneksel yöntemlerle ev yapımı katkısız reçeller, anne yapımı kurabiyeler ve hediye sepetlerinin yer aldığı sitede nar, greyfurt, limon, mandalina, kumkuat ve şadoks gibi meyveler de satılıyor.

Portakalbahcem.com, ürünlerini Biyolojik mücadele yaparak doğal döngüye zarar vermeden yetiştiriyor. Siteden satışa sunulan tüm ürünler Finike’de bulunan bahçelerden geliyor. Portakalbahcem.com bahçelerinin Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği’nin kabul ettiği GlobalGap (The International Standard for Safe and Sustainable Agricultural) ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım uygulamaları belgeleri bulunuyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Grip arttı, satışları patladı, portakal, portakal suyu, grip, satış, portakalbahcem.com
Link: Grip arttı, satışları patladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız