Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Alkolü İçkiler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Bir biranın bedeli 29 bin lira

Tartışmalara rağmen 9 Eylül tarihinde yürürlüğe giren içki düzenlemesinde ilk cezalar Antalya’da kesildi. Yasanın uygulanmasına ilişkin tespit yapan polis, kent merkezinde faaliyet gösteren 4 iş yeri hakkında saat 22.00’den sonra alkollü içecek sattıkları gerekçesi ile tutanak düzenledi. Ceza 29 bin liradan başlıyor.


TAVAN ORAN 147 BİN LİRA

Polis tarafından hazırlanan tutanaklar Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’na (TAPDK) gönderilirken, esnaf da tutanaklar hakkında savunma yapacak. TAPDK savunmaları yeterli görmezse ceza oranı 29 bin 300 liradan 147 bin liraya kadar ulaşabilecek.

ESNAF ŞAŞKIN

Alkol düzenlemesinin Antalya’da yaklaşık 20 bin esnafı etkilediğini söyleyen Antalya Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, “Ceza kesilen 4 esnafımız ne yapacağını kara kara düşünüyor. Antalya gibi turizm içerikli bir kentte bu yasağın 22.00 gibi erken bir saatte başlaması çok saçma” diye konuştu.

ESNAF KEPENK KAPATIYOR

Ceza kesilen esnafa yönelik kararın yapılan savunmaların ardından ortaya çıkacağını kaydeden Dere, “Bu esnafın taban oranı 29 bin lira olan bir cezayı ödemesi zaten sonu anlamına gelir. Biz esnafımızı ayakta tutmaya çalışırken bu uygulama sonrası 41 esnafımız kepenk kapattı. Bu sayı bile her şeyi net biçimde ortaya koyuyor” dedi.

''BÖYLE MANTIK OLUR MU?''

Alkol yasaklarına yönelik cezaların adaletli olmadığını savunan Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran ise şöyle dedi: “50 kilo kaçak tütün satana 296 lira ceza kesenler, 4 liralık bira satan kayıtlı esnafa en düşük 29 bin 300 liralık cezayı reva görüyor. Böyle mantık mı olur? Uygulamaya yönelik açtığımız dava devam ediyor. Davadan esnaf lehine bir karar çıkmasını bekliyoruz.”

CEZALAR ÖLDÜRÜCÜ

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, alkol düzenlemesindeki saat kısıtlamasının gece yarısına çekilmesi önerisini yineleyerek, “Uygulamada esnafa kesilen ceza caydırıcı değil, öldürücü. Esnafa hiçbir uyarı yapmadan binlerce lira ceza kesilirse bu esnaf nasıl ayakta kalacak. Biz bu konuda sağduyu bekliyoruz” dedi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: bira, alkol, yasak, alkol yasağı, ceza
Link: Bir biranın bedeli 29 bin lira




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız