Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Alkolü İçkiler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Anadolu Efes, Lüleburgaz'da üretimi durduruyor

Daha önce Rusya'da bazı fabrikalarında üretimi askıya alan Anadolu Efes, pazardaki daralma nedeniyle Lüleburgaz'da da bira üretimini durduruyor.
 
İSTANBUL - Anadolu Efes, Rusya'da Moskova ve Rostov kentlerinin ardından Türkiye'de Lüleburgaz fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı.

Anadou Efes, üretim ağının optimizasyonuna ilişkin başlatılan program kapsamında, Kırklareli/Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurma kararı alırken, tesislerdeki satış, dağıtım ve lojistik faaliyetlerine devam edecek.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de toplam kurulu kapasite içinde yüzde 8 payla en düşük kapasiteye sahip Lüleburgaz fabrikasındaki üretim faaliyetleri diğer fabrikalara kaydırılacak.

Açıklamada, "Alkollü içecek pazarında meydana gelen daralma karşısında alınan bu karar sonrası, şirketimiz verimliliğini artıracak ve sürdürülebilir büyümesine devam edecektir" denildi.

Anadolu Efes, Türkiye'deki üretim operasyonlarına İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'daki bira, Afyon ve Konya/Çumra'daki malt fabrikaları ile Bilecik/Pazaryeri'ndeki şerbetçiotu işleme tesisiyle devam edeceğini açıkladı.

Açıklamada, "İnsan kaynağımız ile ilgili alacağımız kararlar son değerlendirme aşamasında olup, Lüleburgaz Fabrikası'ndaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılma olasılığı değerlendirilecektir" denildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Anadolu Efes, Lüleburgaz'da, üretimi durduruyor
Link: Anadolu Efes, Lüleburgaz'da üretimi durduruyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız