Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Arslanhan, yeni ürünü ile çayda devrim başlatacak

Arslanhan Gıda, 5 yıl önce önemli bir Ar-Ge çalışması için kolları sıvadı. Günde yaklaşık 250 kilo toplanabilen çay miktarını artırmayı planlayan şirket, tasarladığı çay makası ile bu rakamı 1 buçuk tona çıkaracak.

RİZE - Arslanhan Gıda, 5 yıl önce önemli bir Ar-Ge çalışması için kolları sıvadı. Günde yaklaşık 250 kilo toplanabilen çay miktarını artırmayı planlayan şirket, tasarladığı çay makası ile bu rakamı 1 buçuk tona çıkaracak.

Arslanhan Gıda’nın kuruluşu Artvinli bir girişimcinin eğitim hayatını sürdürmek için Rize’ye gelmesi ile başlıyor. Bu girişimci Ahmet Arslan. Aslında Arslan, çocukluğundan bu yana her zaman ticaretle uğraşmanın planlarını yapıyor. Bu planları hayata geçirmek için de ilk adım olarak eğitimine devam ederken bir yandan da özel bir şirkette pazarlama elemanı olarak çalışmaya başlıyor. Kısa sürede ticaret alanında tecrübe edinen Arslan, 90’lı yıllarda ev aletleri üzerine faaliyet gösteren “Arslanhan” şirketini kuruyor. Genç girişimci, şirketini hayata geçirmesinin ardından ülke genelinde yaşanan krize karşın büyümesini sürdürüyor. Ancak şirketin üretim faaliyetinde bulunmaması Arslan’ı farklı seçenekler aramaya itiyor. Arslan, üretim için nasıl bir yol izleyeceğini düşünürken, bölgenin en önemli geçim kaynağı çayın toplanmasında yaşanan zorlukları fark ediyor. Arslan, bir anda kendini bu soruna çözüm ararken buluyor.

Çay makası üretimi için 5 yıl önce Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını anlatan Arslanhan Gıda Tartı ve Güç Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan, “Çayın başkentinde yaşamamız ve onun ne kadar zor şartlarda toplandığını bilmemiz çay makası üretimi için bizi harekete geçirdi. Ve günde yaklaşık 250 kilo toplanabilen çay miktarını artırmak için çay makası üretimi çalışmalarına başladık. Ar-Ge sürecinin ardından üretim aşamasına geldik. Yeni makasımız ile çay müstahsili günde yaklaşık 1 buçuk ton çay toplayabilecek” dedi.

Çay daha ekonomik yollardan toplanacak

Ürünleri ile birlikte işçilik maliyetlerinin de azalma yaşanacağını vurgulayan Arslan, Gürcistan’dan çay toplamak için Türkiye’ye gelen ve ülkeye ekonomik anlamda katkı sağlamayan ucuz işçi gücünün de azalacağını söyledi. “Çay müstahsilinin daha ekonomik yollardan çay toplamasını sağlamak ve devletin vergi kaybını azaltmak en önemli hedefimiz” ifadelerini kullanan Arslan, ürünün özellikleri hakkında bilgi verdi. Arslan, “Makasımızda diğer ürünlerin aksine dört zamanlı motor kullanılacak. Yeni ürünümüz bu özelliği ile diğer makasların aksine çay toplamada yakıt tasarrufu sağlayacak. Tüm bunların yanı sıra yeni sistemde hava kanalları oluşturularak toplanan çayın dışarı taşmadan çay torbalarına akışı sağlanacak” diye konuştu.
 
İlk üretim bin adet olacak
 
Arslan ayrıca, üretimine başlayacakları çay makası için Arslanhan adına marka tescili aldıklarını ve ilk aşamada bin adet üretim gerçekleştireceklerini söyledi. Üretim çalışmalarının yanı sıra ticari anlamda tartı, güç sistemleri ve arıcılık üzerinde de yoğunlaştıklarının altını çizen Arslan, “10 araçlık pazarlama filomuz ve 12 çalışanımız ile toptan gıda ve terazi, yazarkasa, jeneratör gibi tartı ve güç sistemleri satışını gerçekleştiriyoruz. Baba mesleğimiz olan arıcılıkta ise ‘Kafkasör Arıcılık’ ve ‘Kafkasör Bal’ markası adı altında bal üretimi ve Kafkas arısı üretimi yapıyoruz” bilgisini verdi.

Arıcılık ve tartı sistemlerinde de Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerinin altını çizen Arslan, “Çay alım yerlerine özel çay firesini düşen, toplama bezlerine uygun çay terazileri geliştirdik. Arıcılık alanın da arıcılar için çok önemli olan güneş enerji panelli terazi oluşturduk. Bu terazi elektrik olmayan alanlarda arıcılık yapanlara kolaylık sağlıyor. Bir diğer projemiz ise arıcılar için büyük tehlike haline gelen ayıların kovulmasına yönelik güneş enerji panelli ayı kovar sistemini hayata geçirmek” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Arslanhan, yeni ürünü ile, çayda, devrim başlatacak, çay, Arslanhan Gıda
Link: Arslanhan, yeni ürünü ile çayda devrim başlatacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız