Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Kaçak çay gibi çay yaptılar

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak çayın önüne geçmek için yöre halkının damak tadına uygun çay ürettiklerini bildirdi.

Kaçak çayın yoğun kullanıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ÇAYKUR'a ait çayların içilmesi noktasında çok daha kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha önce Türk çayı içiliyordu, şimdi bu bölgeye yabancı menşeli çaylar girdi ve işgal etti. Bu işgali ortadan kaldıracak güçteyiz. Bu bölgede çalışmaları daha da sıklaştıracağız, 300 binin üzerinde eve ulaşmayı hedefliyoruz ve onlara ÇAYKUR çayını tattıracağız. Geçen sene Gaziantep ve Diyarbakır'ı pilot bölge seçmiştik. Bu sene bölgenin tamamında bu çalışmalarımızı yapacağız. Geçen yıl bu iki ilimizde önemli artışlar gerçekleştirdik. İnşallah buyıl bu bölgedeki diğer vilayetlerimizde de önemli artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kaçak çayın damak tadında bir çay yaptık. Bu çayın da testlerini bölgede yapıyoruz. Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Onlardan alacağımız geri dönüşlerle bu konudaki çalışmalarımıza yön vereceğiz"

'Güneydoğu'ya Türk çayı içireceğiz' demişti
 
Sütlüoğlu, geçtiğimiz günlerde Al Jazeera'da yayınlanan bir röportajında kaçak çayda bir damak alışkanlığı olduğunu söyleyerek, "Damak tadı farklı olduğu için alışan insanlar kolay vazgeçemiyorlar. Güneydoğu Bölgesi ağırlıklı olarak bu çayı tüketiyor. Biz özellikle çayımızın sağlık yönünü anlatıyoruz. Kendi ürünümüz varken, dışarıdan ürün almanın ekonomik olarak doğru olmadığını vurguluyoruz. Bu sene bölgede daha aktif olacağız. Özellikle bölgenin yerel medyası ve kanaat önderleri aracılığıyla etkin çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Güneydoğu'ya Türk çayı içireceğiz. Hedefimiz budur. Dış pazarlardaki sabırlı ve uzun vadeli çalışmalarımızı Güneydoğu’da da yapacağız.” demişti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ÇAYKUR, kaçak çay gibi, çay, kaçak çay
Link: Kaçak çay gibi çay yaptılar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız