Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Edirne'de tek şeker zorunluluğu!

Edirne'de İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, çay ve kahve ambalajlı tek şekerle satılacak. Vali Şahin: "Bundan böyle çay sunumu yapan bütün yerlerde öncelikle ambalajlı tek şekerli servis yapımı sağlanacak. Eğer kişi isterse kendisine ikinci, üçüncü şeker verilecek" dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vali olarak halkın sağlığını korumanın görevi olduğunu söyledi. Şekerin aslında bir zehir olduğunu, "tek şeker" uygulamasının insan sağlığı açısından faydalı olduğunu düşündüğünü belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Tek şeker uygulaması bazıları için sevindirici, bazıları içinse 'Valilik her şeye karışıyor' imajı bıraktı. Sadece tek şeker uygulaması konusu değil. Esas konu şekerin ambalajla sunulmasıdır. Bundan böyle çay sunumu yapan bütün yerlerde öncelikle ambalajlı tek şekerli servis yapımı sağlanacak. Eğer kişi isterse kendisine ikinci, üçüncü şeker verilecek."

BULAŞIK MAKİNESİ, YOKSA ÇAMAŞIR SUDA BEKLETMEK

Şahin, çay bardaklarının bulaşık makinesinde yıkanarak kullanılmasının da önemli olduğunu vurguladı. Bulaşık makinesinde istenilen temizliğin yapıldığını dile getiren Şahin, şunları anlattı: "Yoksa diğer yandan leğen içerisine çay bardakları doldurularak üzerine de çamaşır suyu dökülerek bunun biraz bekletilip, sonradan durulanarak çay bardaklarıyla servis yapılması hakikaten son derece zararlıdır. Kanseri evine götüren veya kanseri kahvehaneden evine getiren bir insan durumuna sokmaktadır. Bulaşık makinelerinin alımı konusunda çay ocaklarına süre tanıyacağız. Bu süre zarfında mutlaka her çay servisi yapan yerde bulaşık makinesi ve şekerler ambalajlı olacaktır."


Şahin, insanların oturup çay, kahve içtikleri yerlerde iki yerel ve bir ulusal gazete bulundurmayı da zorunlu hale getireceklerini ifade etti. Uygulamayı denetleyeceklerini ve kişileri buna alıştırmaya çalışacaklarını dile getiren Şahin, "Bunu yapmamakta ısrar edenleri görürsek idari yönden değişik yaptırımlara gideceğiz. Uygulamaya uymayanlara, emirlere uymamaktan işlem yapılacak" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çay, tek şeker, Edirne, kahvehane
Link: Edirne'de tek şeker zorunluluğu!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız