Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
Ulusal Süt Konseyi Kuruldu 

Ulusal Süt Konseyi Kuruldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bünyesinde Ulusal Süt Konseyi kuruldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Ulusal Süt Konseyi Kuruluş, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Tarım Kanunu'nda belirtilen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere; süt üreticilerinin oluşturdukları birlikler, dernekler, kooperatifler ve sanayicilerin oluşturdukları birlik, dernek, kooperatif temsilcileri ile bunlara üye olan gerçek ve tüzel kişiler, ilgili araştırma ve eğitim kurumları, meslek odaları, tüketici örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek tüzel kişiliği haiz Ulusal Süt Konseyinin kurmalarını sağlamak ve çalışma usul ve esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanırken, bu Yönetmelik Ulusal Süt Konseyinin kuruluş, işleyiş, yönetim ile görev, yetki, denetim ve gelirleri ile ilgili usul ve esasları kapsıyor.

Ulusal Süt Konseyi, bu Yönetmelikte belirtilen üretici ve sanayici alt gruplarının her birinden en az 4 üye olmak üzere toplam 8 üye tarafından düzenlenen kuruluş dilekçesinin Bakanlıkça onaylanmasıyla kurulacak. Konseyin adı Ulusal Süt Konseyi olup, merkezi Ankara olarak belirlendi. Kuruluş müracaatının eksiksiz ve tam olarak Bakanlık kayıtlarına girmesi ilk müracaat olarak kabul edilecek. Kuruluş dilekçesinde; müracaat edenlerin T.C. kimlik numaraları belirtilecek, temsil ettikleri kurumdan alınmış yetki belgesi eklenecek. Kuruluş dilekçesinde adı geçen üyeler, Kurucular Kurulunu oluşturacak.

Konsey, üretici alt grubu, sanayici alt grubu, kamu alt grubu, araştırma kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları alt gruplarından oluşuyor.

-KURUCULAR KURULUNUN GÖREVLERİ, YETKİLERİ VE GÖREV SÜRESİ-

Kurucular Kurulunu oluşturan üyeler, kendi aralarından 5 kişilik geçici Yönetim Kurulunu seçecekler. Geçici Yönetim Kurulu, ilk Genel Kurula kadar Konseyi temsil edecek. Oluşturacağı geçici sekretarya ile üye kaydını sağlayacak. Kuruluşu takip eden altı ay içerisinde üye kayıtlarını tamamlayarak Konseyin ilk olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirecek. Kurucular Kurulu, Yönetim Kurulunun yetkilerini haiz olup, Kurulun görev süresi ilk olağan Genel Kurul toplantısına kadar devam edecek.

-GEÇİŞ HÜKMÜ-

Yönetmeliğe eklenen geçici madde kapsamında, 23 Eylül 2008 tarihli ve 27006 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ulusal Süt Konseyi Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik ile oluşturulan Konsey ve organları bu Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Konsey ve organları seçilinceye kadar görevine devam edecek. - Ankara
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ulusal Süt Konseyi Kuruldu
Link: Ulusal Süt Konseyi Kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız