Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 

SÜT FİYATLARI YÜKSELME TRENDİNDE

EDİRNE (İHA) - Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ateşli, son iki yıl öncesine kadar yakındıkları süt fiyatlarının bir yıldır yükselme trendine girdiğini söyledi.


İki yıl öncesine kadar süt fiyatlarında inişli çıkışlı bir dönem yaşayan Süt üreticileri, Süt Konseyi’nin kurulmasının ardından süt fiyatlarının yükselmesiyle yüzlerinin gülmeye başladığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şeref Ateşli, “2012-2013 yılında üreticiyi sıkıntıya sokmayacak bir fiyat dönemi geçirdik. Şimdi de en son daha netleşmedi ama şu anda sütü 0,90 kuruşa veriyoruz” dedi. Ateşli, şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde bunun üzerinde bir fiyat olacak. Bunun yanında 15 gün önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker müjde verdi. Süt teşviklerinin 0,6 kuruştan 0,9 kuruşa çıkartıldığını söyledi. Bunlar memnuniyet verici. Kısaca teşviklerle birlikte süt fiyatlarının 1 liranın üzerine çıkabileceğini söyleyebilirim. Bugünlerde açıklanacak. Sanayicilerimizle bir mutabakata varıldı. Kısaca süt fiyatlarında bir sıkıntımız yok. En azından şunu görüyoruz. İki adım ileri, bir adım geri gitmeyip, sürekli bir adımda olsa ileri gittiğimizi net olarak söyleyebilirim.”

Ekleme Tarihi
24.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Süt Fiyatları Yükselme Trendinde
Link: Süt Fiyatları Yükselme Trendinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 24.06.2013
NE ANLATIYOR BU ADAM.

Tarım bakanlığı tarafından bir litre süt maliyeti 1.3 tl olarak hesaplanıyor. süt konseyi üç ay oldu süt fiyatı belirleyemiyor. Tarım bakanı süt fiyatını 90 kuruştan 95 kuruşa çıkarttığını açıklıyor ama süt sanayicisi: tarım bakanı bizi bağlamaz o kendi görüşü diyor. Tek derdi üreticilerden aidat almak olan süt birliği başkanıda çıkıp herşey güllük gülistanlık diyor.eğer bu başkanın üreticisi yapılan açıklamadan memnunsa bizim söyleyecek bir sözümüz yok.