Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Ruslar, süt ve su ürünleri ithalatı için İzmir’deki tesisleri gezdi

Üretilen sütün tamamının soğuk zincire alındığı ve hastalıklardan koruma çalışmalarının devam ettiği İzmir, Rusya’nın dikkatini çekti. Bir süre önce Türkiye’den süt ve balık ürünleri almak için çalışma başlatan Rusya, incelemelerde bulunmak üzere İzmir’e bir heyet gönderdi. Rusya, geçtiğimiz hafta Türkiye’den hayvan ve süt ürünleri ithalatıyla ilgili süreci başlatmıştı. Rus yetkililer, Türkiye’de yapacakları incelemenin ardından ihracat yapacak firmaları belirleyecek.

Rusya Federasyonu Bitki Karantina ve Veterinerlik Servisi’nden gelen heyet, İzmir’de hayvan hastalıklarıyla ilgili bilgi aldı ve bazı süt üretim tesislerini gezdi. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Erkul, heyete, İzmir’in süt ve süt ürünleri konusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir’de üretilen sütün tamamen soğuk zincire alındığını anlatan Erkul, İl Müdürlüğü olarak bir sonraki hedeflerinin, bölgeyi hastalıklardan tamamen ari bir bölgeye dönüştürmek olduğunu söyledi. Çalışmalarının da bu yönde sürdüğünü ifade eden Erkul, üretilen toplam süt miktarının yıllık 1 milyon 334 bin ton olduğunu kaydetti. İzmir’deki hastalıklardan ari işletme sayısının 44 olduğunu ve bu işletmelerde günlük 200 ton civarında süt üretildiğini aktaran Erkul, 585 kilometrelik kıyı şeridi ile İzmir’in aynı zamanda su ürünleri üretiminde önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

6 AYLIK SU ÜRÜNLERİ İHRACATI 66 MİLYON LİRA

Su ürünleri üretiminde deniz balıkçılığı yanında kültür balıkçılığının da son yıllarda gelişim gösterdiğini dile getiren Erkul, “İzmir’de 58 kültür balığı, 10 iç su üretim ve 6 orkinos balığı çiftliği mevcut. Türkiye, 25 Avrupa Birliği ülkesi arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde 6’ncı sırada yer alıyor. Türkiye’nin balık üretiminin yüzde 93’ü Ege kıyılarında gerçekleşiyor. Bu üretimin yüzde 22'si ise İzmir’de. İl sınırlarımız içinde 2012 yılında 28 bin 835 ton üretim gerçekleşti ve bu üretimin parasal değeri yaklaşık 278 milyon lira.” bilgilerini verdi. İzmir’in 2012 yılında yaklaşık 72 milyon değerinde 14 bin 352 ton su ürünü ihracatı gerçekleştirdiğini de kaydeden Erkul, 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 66 milyon TL değerinde 13 bin 145 ton su ürünü ihracatı yapıldığını aktardı. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
20.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ruslar, süt ve su ürünleri ithalatı için İzmir’deki tesisleri gezdi
Link: Ruslar, süt ve su ürünleri ithalatı için İzmir’deki tesisleri gezdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız