Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 

Mersinli Turşucu Cengizhan Canyürek Çeşidini Artırmak İçin Şalgamla Turşuyu Karıştırıp Yeni Bir Ürün Elde Etti. 

Mersinli turşucu Cengizhan Canyürek çeşidini artırmak için şalgamla turşuyu karıştırıp yeni bir ürün elde etti. Şalgamla turşuyu kendi tabiri ile evlendiren Canyürek gelen taleplere yetişemez oldu. Daha önce toptan gıdan sektöründe faaliyet gösteren Cengizhan Canyürek krizden etkilenerek iş yerinden kapatmak zorunda kaldı. 

 

Çukurova bölgesinden profesyonel anlamda turşu imalathanesinin olmadığını gören ve sebze -meyve cenneti Mersin'de Egeli üreticilerin turşu piyasasına hakim olmasını içine sindiremeyen Canyürek, 4 yıl önce eşi Rukiye Canyürek ile Gülen Turşu'yu kurdu. 

 

Kendini yenileyen ve ürün çeşidini artıran Canyürek, piyasada iyi bir yer edindi ve bardakta turşu, domates soslu kahvaltılık turşuyu insanlara sevdirdi. Gülen turşu yaptığı yeniliklere bir yenisini ekleyerek Çukurova'nın milli içeceği şalgamı turşu ile birleştirerek yeni bir ürün oluşturdu. 

 

Gülen Turşu'nun sahibi Cengizhan Canyürek rakiplerinden bir adım öne geçebilmek için iki önemli lezzeti bir araya getirdiklerini belirtti. Normalde şalgamla turşunun bir araya geldiği zaman içindeki malzemelerin eriyeceğini ifade eden Canyürek, "Şalgamla turşu ayrı ayrı normalde bir yıl dayanır. Ancak bunlar bir araya gelince turşu erir. Biz ise sebzenin dayanma gücünü artırmak için salamura sisteminden vazgeçip arıtma sistemi ile bakterileri öldürdük ve dayanma süresini uzattık. 6 ay dayanma ömrü bulunan şalgamlı turşuyu aperatif poşet üzerinde pazara sunuyoruz" diye konuştu. 

 

Türkiye'nin her yerine şalgamlı turşu gönderdiklerini ifade eden Canyürek, Irak'a küçük bir ihracat yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
22.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şalgamla Turşuyu 'Evlendirince' Talep Patlaması Yaşadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız