Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Sağlık için 'Cam-Pet'e 40 milyon euro yatırdı

Doğanay Gıda, 40 milyon euro yatırım ile limonataşişelemesinde yeni bir teknolojiye geçti. Cam şişeyi pet ile kaplayan şirket, birkaç yıl içinde diğer ürünlerinde de aynı teknolojiyi kullanacak.

İSTANBUL (DÜNYA) - Şalgam suyu üretimi ile 1990’lı yıllarda ticari hayatına başlayan Doğanay Gıda, şişelemede yeni bir teknoloji başlattı. Daha önce yüzde 90 pet şişe kullanan şirket, 40 milyon euro yatırım yaparak cam şişeyi pet ile kaplayarak ürünlerin ömrünün daha uzun olmasını sağladı. İlk önce limonatada kullanılan bu teknoloji, birkaç yıl içinde diğer ürünlerde de kullanılacak. Yeni teknolojinin tanıtımı ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay, Doğanay olarak campet teknolojisini baştan beri takip ettiklerini, bu teknolojiyi kullanan diğer ürünlerde incelemeler yaptıklarını anlattı. Campet’in Türk halkının ve dünyanın gerçekten hak ettiği teknolojik gelişme olduğu kanısına vardıktan sonra, ürünün geliştiricisi olan KHS GmbH ile bağlantıya geçtiklerini anlatan Doğanay, 40 milyon euro yatırım yaparak bu teknolojiyi Türkiye’ye getirdiklerini söyledi.

Koruyucu madde kullanılmıyor

Doğanay, şöyle devam etti: “Ürünümüz campete Aseptik Dolum Şalgam suyu pazarının yüzde 95’i Doğanay’ın Yöntemi ile dolduruluyor. Bu yöntemde tamamen hijyenik ortamda ürünün ambalajı ile temas eden her yüzeydeki bakteriler ürün dolmadan etkisiz hale getirilerek temizleniyor. Şu anda Campet’e sadece limonatamızı koyuyoruz ancak yakın zamanda başta şalgam suyu olmak üzere ürettiğimiz diğer ürünlerimizi de aynı yöntem ile campete dolduracağız” dedi. Ürettikleri limonatada koruyucu kullanmadıklarını vurgulayan Rafet Doğanay, aynı özelliklere sahip farklı markalarda koruyucu olmayan o ürünlerin, yüksek sıcaklıkta pastörize edildiğini, yüksek sıcaklıkta pastörize edilen bir ürün içindeki besleyici değerlerin de zarar gördüğünü belirtti. Yeni teknoloji ile birlikte insan sağlığına zararlı koruyucu kullanmadan üretimlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Doğanay, bu sayede ürünün son tüketim tarihine kadar besleyici özelliğini ve lezzetini koruyarak saklanabildiğini belirtti.

 
 
 
Camdan daha hijyenik bir ürün

Geliştirdikleri üretim hattından bahseden ve Campet teknolojisinin faydalarını anlatan KHS Plasmax GmbH şirketinin Genel Müdürü Bernd Kempa ise campetin sağlık anlamında çok ileri bir teknoloji olduğunu vurguladı. İlaç sanayinde benzer şekilde kullanılan bu yöntem ile ürünün pet ve hava ile temasının engellendiğinin altını çizen Kempa, şöyle devam etti: “Şişenin içindeki camın kalınlığı sadece 0,0001 mm (1 mikron) olması sebebiyle ağırlığa çok düşük etkisi oluyor ve taşıma esnasında tüketicilere büyük kolaylık sağlıyor. Campetimiz cam kadar sağlıklı, pet kadar hafif. Türkiye’de içecek sektöründe, aslında son derece sağlıklı olan cam şişeler için şöyle bir handikap var; Cam şişeler farklı fabrikadan geliyor, nakliye ve bekleme esnasında toz topluyor. Bu toz yıkama esnasında tamamen temizlenemiyor. Oysa campet bizim tesislerimizde, aseptik ortamda, dolumdan saniyeler önce üretiliyor ve dolduruluyor. Bundan dolayı camdan dahi hijyenik bir ürün. Ayrıca kırılıp yaralanmalara sebebiyet vermesi söz konusu değil.”


Şalgam suyu pazarının yüzde 95’i Doğanay’ın
 
Doğanay Gıda, Türkiye şalgam suyu pazarının yüzde 95’ine sahip olmakla birlikte, tüm ürünlerinin toplam üretimin yüzde 35’ini dünyanın bütün kıtalarında 30’u aşkın ülkeye ihraç ediyor. Doğanay Gıda, şalgam suyu ile birlikte limonata, limon sosu, üzüm sirkesi, elma sirkesi, balsamik sirke, limon suyu, nar ekşisi üretimini de gerçekleştiriyor. Şirket, 2 yıla kadar tüm ürünleri campete koyacak. Rafet Doğanay, yine önümüzdeki dönem portakal, nar, elma suyu uretip yuzde 95’ini ihrac etmeyi planladıklarını belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Doğanay Gıda, sağlık için, Cam-Pet'e 40 milyon euro yatırdı, Campet
Link: Sağlık için 'Cam-Pet'e 40 milyon euro yatırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız